Új ízekkel a Széki tavon

November végén egy gyors pecára indultam az egyesületi vizünkre. Sajnos nem sok időm van, de megpróbálok minél többet kihozni az új csalikból! Reggel -2 fok fogadott a vízparton, elég csípős időnek ígérkezett a nap. A helyválasztás a tó középső és hátsó része közé esett.

Gyors kipakolást követően bekevertem a kosárba szánt anyagot.

Ez a keverék már párszor bizonyított itt nekem a hideg vízben. Sunshine és Hot Chocolate method mix 50-50 – be keverve.

Nem nedvesítem túl, hogy hamarabb bontson a hideg vízben, ezáltal előbb felkeltse a halak érdeklődését! Alapozó etetést nem végzek, mivel a halak nem táplálkoznak olyan intenzíven már, így a kosárral bejutatott mennyiség elég lesz.
Egy bottal horgászom, method módszerrel. 20 – as főzsinór, 12 – es fonott dobóelőke, 45 grammos kosár és a végén egy 16 – os horogelőke, 10 – es horoggal és csalitüskével.
A meghorgászandó távot kb. 80 – 85 méterre lőttem be, itt kiakasztottam a klipszet, hogy koncentráltan tudjak horgászni.
Csaliknak a mai pecára 3 új ízt vetek be:
Banana Boy (személyes kedvencem)

Pink Panther

Robin Red

Várjuk az első jelentkezőt.

 

Első bedobást követően nem is kell sokat várni az első kapásra és halra, egy szép botgörbítős, nyarat idéző húzás után meglátogatott a kis pikkelyes.

Újra csalizást követően, hamarosan jelentkezett a következő kis potyesz is, ez már a telet és hideget igéző éppen csak észrevehető kapásával.

Szépen sorjában érkeztek a halak, amiket néha elég körülményes volt magamhoz csábítani, mert a spicc elég sokszor befagyott, de a halak kapókedve kárpótolt.
Egy kisebb horgászat megszakítás is volt közben, amíg egy nem várt látogató tovább nem állt, az egyéb bonyodalmak elkerülése végett!

Ezután folytattuk, amit elkezdtünk, újra csalizás és már a vízben is van a csali.

…és már húzza is a picike…

…meg a következő is.

Egy kis szünet következett a kapások között, ami negyed óráig elhúzódott, ekkor egy vehemens kapás után, az eddigi legnagyobb, szép gömbölyű tövest tereltem partra.

Visszajuttatva a szereléket, szinte még le sem süllyedt, majdnem a kezemből kivéve a botot már vitte is a következő…

…amit elég jó halnak éreztem az eddigiekhez képest. A szákolást követően a mai nap hala feküdhetett a matracon a maga 4,6 kg – jával.

Sajnos a mai napra szánt horgászidő eltelt.
Ebben a hideg időben, úgy gondolom, nagyon jó napot tudhatok magam mögött. 11 db pontyot sikerült szűk 3 és fél óra alatt fognom. Az új ízek nagyon jól teljesítettek, mindegyikkel sikerült halat fognom, de a Banana Boy kiemelkedett a triumvirátusból, ez adta magasan a legtöbb halat!

Köszönet a CFB – nek a kiváló minőségű csalikért, amik ezekben a körülményekben is jól teljesítenek!
#cfbteam #carpfriendbaits #cfbredarmy #cfbfeedermethod #carpfishing www.cfb-shop.hu www.cfb.hu

Írta: Farkas László