Decemberi örömhorgászat

Szeles, felhőátvonulásokkal tarkított december vége. Fagynak szinte nyoma sincs. A karácsonyi menüt húzza a gravitáció dél felé. Csaba barátom rám ír, hogy nincs-e kedvem egy holnapi expedícióra. Válaszom rövid és tömör, van. Jön is a „gúnyos” megjegyzés, milyen erős jellem vagyok, hogy ilyen „nehezen” adtam be a derekam. Másnap reggel fél 7-kor útnak is indultunk. Célállomásnak a bajai Tíztó-horgásztavat választottuk. Hét óra után érkeztünk meg a tóra, ekkor már néhány sporttárs szereléke ázott. Gyors jegyváltás után elfoglaltuk helyeinket. A tó hátsó, mélyebb részére ültünk le.

 

Etetőanyagnak a Monster fish method mixet kevertem be, egy kis 3 mm-es pellettel dúsítva, míg a barátom csak sima 3 mm-es pelletet áztatott be. A tüskékre 8 mm-es ghost pop up-ok kerültek. Amik ezen a napon működtek: Sunshine, Banana boy, Corn+, Red dream és Robin red.

A szereléket nem bonyolítottam túl, 10-es horog, 0,8 mm-es, 8 cm-es fonott zsinór előke, 35 grammos method kosár. A horgászott táv kb. 60 méter volt. A zsinórt nem klipszeltem ki. A nap végére 26 db pontyot és 1 db kárászt sikerült fognunk.

Egy nyarat megszégyenítő horgászatban volt részünk, de erről beszéljenek a képek…

Horgásztársi üdvözlettel:

Nagy Viktor

 

Carp Friend Baits- Barátságban a halakkal