Szezonkezdés Újperinten

Mai napomat Szabó Rolival és még két horgász barátunkkal töltöttük a Szombathelyen peremén Újperinten található Ponty tanyán. Nem új víz ez nekünk, de idén első alkalommal látogattuk meg. Bőséges és méretben is széles skálát áthidaló halállománya ismert, köszönhetően a jó gazdájának Balassa Péternek.

Bizakodva álltunk neki a horgászatnak. 9 óra lehetett mikor bele vágtam és fél 4 körül már neki álltunk pakolni. A tógazda hozzájárulásával gyűjthettük a halat is, így a nap végén tudtunk teríték fotót csinálni és lemérni az össz fogást. 13 db pontyot sikerült fognom 31.5 kg lett az összesített tömeg.Nehezen induló, de eredményes tavasz indító peca volt.


Etető anyag a mai napon nálam a 2-3 mm és natúr pellet volt Squid és egy kevés Full fruit liquiddel keverve és 2 marék Squid ízesített pelletet szórtam még hozzá, ami megmaradt egy korábbi horgászatból.


Próbáltam édes-gyömölcsös kajával is operálni (Red berry method mix- pellettel keverve), de nem érdekelte a pontyokat a mai pecán.


Csalik közül a 8mm Pink panther, Full liver és a Banana Boy adott halat. Igaz az utolsó csak egyet.

Variálni kellett, de nem vezetett eredményre. A bandázó halak ha megálltak egy kis időre párat sikerült lefogni közülük, aztán szünet. Távokat is variáltam, keresgéltem őket. Két bottal két távra klipszelve pecáztam.

A távolabbi adott inkább halat. A nap végén már nem tudtam hol keressem a pontyokat. Egy jó 90 méter körüli dobás is adott 2 percen belül egy halat a túlsó parthoz közelebb, de újra oda dobva megint csak nem volt jelentkező. A Pink panther és Robin red és Banana boy pump flavour aromákat toltam a kosarakra, jó hatással voltak a mai napot tekintve. Előbb gazdára találtak a csalik.


Végre élesben kipróbálhattam a nemrég beszerzett Nevis method carp feeder botot is. Szépen tette a dolgát. Heavy bot ugyan, de rugalmasan nyelte el a pontyok megugrásait, szinte fék használata nélkül ki lehetett őket fárasztani. Mindkét végszerelékemen 0.18-as monofil előkére kötött 10-es méretű Neon Kevlar horoggal horgásztam, állta sarat, tette a dolgát. Halvesztésem nem volt.Jó kis horgászat volt a mai, baráti körben, jó hangulatban és nem utolsó sorban nagyon jó időben.


2020-ban is barátságban a halakkal és egymással - CFB

Nábrádi Attila

http://cfb.unas.hu/
https://neonhooks.com/shop/