Zalaszentmihály egy héten kétszer

A héten kétszer is kilátogattam az egyesületi tavunkra, Zalaszentmihályra, de mindkét nap más arculatát mutatta a tó. Csütörtökön magas légnyomás, tükör víz, majd erősödő déli szél tett próbára. Szombaton pedig a betörő hidegfront, erős északi széllel adta fel a feladatot. Mindkét nap 75 méterre csináltam egy alapozó etetést, egy kisebb víz alatti domb mellé, miközben másik botjaimmal távolabb kerestem a halakat, 120 és 150 méter között klipszelve.

A csütörtöki és szombati pecán a kosárba CFB Full fruit - Sunshine method mix kombináció került, 2-3 marék Method Pellet 2-3mm-el meghintve.

A halak kapó kedve változó volt, és a kisebb csalikat részesítették előnyben, így a Feeder Pellet Pop up 8x10mm Sunshine-t és Full fruit-ot tűztem a csalitüskére.

Az eddigi tapasztalataim megcáfolva, az eddigi évekhez képest sok szép és nagy keszeget sikerült horogra csalni 50-60 dekás átlagsúllyal, a legnagyobb pedig 80 dkg volt.


Meglepetés vendégként egy 1,3kg - os ezüstkárász húzta el agresszívan a spiccet. A 2x12 órás horgászat során, 39db kisebb pontyot, 12 db keszeget és 1 db kárászt fogtam.

Sajnos két komolyabb halam meglépett, de ennek ellenére is élveztem a pecák minden percét.

A támogatást és a lehetőséget pedig köszönöm Csabi!

Etetőanyagok:
  http://cfb.unas.hu/METHOD-MIXEK-1kg

http://cfb.unas.hu/METHOD-Pellet-2mm

Csalik:
http://cfb.unas.hu/PopUp-810mm