Széki tó szezonkezdés

Sziasztok! Március 12.-én számomra is kezdetét vette a szezon! 11 órakor érkeztem a Széki tó partjára, ahol a 6-os bojlis helyen vettem üldözőbe a halakat! Kettő módszerrel próbálkoztam, egy bordás kosaras csalitüskés és egy oldal kosaras hosszú előkés verzióval.

Full fruit method kaját kevertem, plusz még egy kis Full fruit method pellettel dúsítottam az anyagot, meg volt fagyasztva még egy kevés Sunshine method mixem amit felhasználtam. Csalinak Banana boy 10mm ghost-ot, Hot bird 10mm bojlit és csontit használtam!


Két távot erőltettem, 35 és 80 métert. Alapozó etetést nem végeztem, sűrű dobásokkal próbáltam a halakat oda csábítani, majd ott tartani. Bedobást követően nem váratott magára sokat az első kapás, amit rövid szünetekkel követett a többi is. Nem gondoltam, hogy ilyen élvezetes pecában lesz részem, hisz az idő nagyon változékony volt! Napsütés, felhők, három felől fújó szél ami néha viharosra fokozódott...de a halak kapó kedvüknél voltak és ez kárpótolt mindenért! Volt páros kapás, volt hogy az etetőanyag nem tudott kioldódni a kosárból mert egyből elhúzta.


Délután fél4ig tudtam horgászni, ez idő alatt 13 pontyot sikerült szákba terelni, köztük egy 6kg-os tükrössel!


A nap kiemelkedő csalija a Hot bird 10mm-es bojli volt, de mindegyikkel sikerült halat fognom!
Soha rosszabb horgászatot!

Köszönet a CFB-nek a kiváló minőségű termékekért!

Írta: Farkas László

#cfbteam #carpfriendbaits #cfbredarmy #cfbfeedermethod #carpfishing www.cfb-shop.hu www.cfb.hu