Próba a széki tavon

Sziasztok! A jelenlegi helyzetben az ember meggondolja hová menjen ki horgászni. A szabályozás nem tiltja, hogy mi fanatikusok hódoljunk hobbinknak, de tegyük ezt a lehető legnagyobb odafigyeléssel. Így tettem én is a mai napon, kaját, innivalót otthonról vittem. Nem álltam meg sehol, nem beszélgettem senkivel.

Egyedül a jegy váltáskor kerültem kontaktusba, de ott is mindent megtett a halőr is és én is ,hogy a lehető legkevesebb érintkezés legyen. A Széki tavon tettem magamat, a CFB termékeit és a Neon Kevlar 10-es horgát próbára.


Fél 8-tól 14 óráig horgásztam. A kora délutáni órákra már-már viharos lökésekkel fújt az északi szél. Vitt mindent és dobni sem lehetett már, pontosan meg pláne nem. Eleinte egy, majd két bottal horgásztam. 390 és 360-as feederek kerültek a tartóra. Előbbin 50g-os XL Nevis method kosár, utóbbin L-es 40g-os Nevis method kosár. Mindkettőn 18-as mono előkén 10-es NEON Kevlar horog csalitüskével. Próbáltam a maradék kajáimat, de a gyümölcsös vonal kapufa lett, a halas lett a nyerő.


Igazából két keverékkel horgásztam végig. Az egyik korábbról megmaradt Full Fish és Natur method mix keveréke volt kevés Squid liquiddel locsolva és 2mm-es Squid method pellettel dúsítva. Másik pedig egy általam sosem próbált keverék volt. Monster fish és Cream dream kaják 2:1 arányú elegye egy kevés Red dream liquiddel és édesítővel keverve.

Áztattam még be 4mm-es natúr method pelletet is Squid és Red dream liquiddel keverve. Ezt rétegeztem a két kajához és közben szólóban töltve is dobtam vele párat.

A 390-es Nevis Method Carp feeder bottal a 90m körüli táv lazán horgászható volt, amíg a szél fel nem támadt. Utána szenvedés volt sajnos. a 360 -as Pro Methoddal közelebb próbálkoztam. 60m körül horgásztam vele, onnan csak keszeg akadt a horogra.


Csalik terén ma az édes vonal vitte a prímet és neha néha a Pink panther 8mm-es verzióját húzták el, de sajnos csak a keszegek. A Pontyok ma csak a desszertre mozdultak nálam. Hot chocolate 8mm, Szilva-méz 8mm, Sunshine-Cranberry 8mm és a Hot chocolate 8mm-es Fluo popup adogatta a halakat. Maszatoló, életképtelen kapásokkal jöttek a ponytok.


11db- ot sikerült meríteni, 2db giga kiló feletti kárász és legalább 30 keszeg kíséretében.

Fotósom nem volt, merítőben lettek lencse végre kapva és nem is az összes, mert nagyon kellett küzdeni az elemekkel.


Jó peca volt, de egyben nehéz is.

Ha minden vissza áll a normál kerékvágásba visszatérek! ;)


Köszönöm Horváth Csabának és Knitli Sanyinak a támogatást!

Nábrádi Attila

https://neonhooks.com/termekkategoria/neon-hooks-horgok/neon-kevlar-horog/
https://www.cfb-shop.hu/CFB-MONSTER-FISH-METHOD-MIX-1kg
https://www.cfb-shop.hu/FLUO-OLDODO-2in1-PopUp