Hot Chocolate-Forró Csoki készítése

Több mint 20 éve is már jégolvadástól jégbeálltáig a parton voltam és akkoriban a legjobb hidegvízi etetőanyag a csokis etetőanyag és kukorica volt. Manapság nagyon nehéz hideg vízben kellően eltalálni a halak száj ízét, de az igazán jó csoki akkor is hiányzik a piacról szerintem.

Szerettem volna őszre egy kis különlegességet csinálni és Csabival átbeszélve a dolgokat CFB Hot Chocolate mix  – CFB Krém-Narancs aromával legyúrva lett a tesztalany.

Krém-Narancs mi ez milyen narancs, gondoljátok magatokban. Nem egy átlagos narancs aroma, hanem egy krémes édes aromára épül melyben megjelenik az intenzív citrusos narancs ízvilág. Aroma nagyon sűrű tömény használat előtt felkell rázni és tojásban jól elkeverni.

A másik választásom egy nagyon könnyen emészthető csalira esett a CFB Sunshine mix mely CFB Szilva aromával készítettem el mely alkohol bázisú.

Hot Chocolate-Forró Csoki készítése

Nos, a Hot Chocolate készítését mutatnám be lépésről lépésre. Mix felbontása után picit csokoládés krémes, édes, enyhén fűszeres illat csapja meg az orrunkat. Erősebbre számítanánk, de mikor készen van a golyó akkor lesz igazán intenzív!

Hot Chocolate-Forró Csoki készítése
 Csak természetes CFB kivonatokkal és anyagokkal dolgozunk!

Hot Chocolate-Forró Csoki készítése
 Édeskés illatű enyhén fűszeres mix.

Ez a mix is képes 9-12 tojást felvenni mérettő függően.

1 Kg mixhez a következő anyagokat használtam:

3gr CFB édesítő

30gr Só

20gr CFB betain

20ml CFB kukorica csíra olaj

20ml CFB CSL

10ml CFB  Carp stimulate liquid

20ml  CFB Liver extract és csl

10ml CFB Krém-Narancs aroma.

 
Hot Chocolate-Forró Csoki készítése
Folyékony összetevők eldolgozása.

Jól dolgozható massza, és ahogy kezd keményedni akkor adja magából a jellegzetes aromát és illatot.

Hot Chocolate-Forró Csoki készítése 
Erre mondják, hogy összeállt, mint a szög!

Két mérettel dolgozom hideg vízben 14 és 18mm.

Hot Chocolate-Forró Csoki készítése 
Hurkák megmunkálás előtt
Hot Chocolate-Forró Csoki készítése
18mm csoki

 A kis hurkákat párosával is lehet rollerezni a könnyebb haladás érdekében 


Hot Chocolate-Forró Csoki készítése14mm-es adag csalizni.

2perc 10másodpercig főzöm a 18mm méretű bojlit és utána hagyjuk hűvös helyen kihűlni.

Hot Chocolate-Forró Csoki készítésehőkezelés után

Párhuzamosan elkészültek a szénhidrátos golyók is szintén két méretben melyek az alkohol bázisú Szilva aroma miatt erősebb és intenzívebb illata van.

Aromán kívül ebbe került minden 1kg CFB Sunshine mix mellé

20ml CFB Carp Stimulate Liquid

20ml CFB Amino-Liver Liquid

20ml CFB CSL OLAJ

20ml CFB CSL

10ml CFB Szilva aroma


Hot Chocolate-Forró Csoki készítése

 

CFB SunShine mix  szilvával készítve

Kellemes gyúrást és kísérletezgetést mindenkinek! Most én megyek és bevetem a csalikat a lassan hűvös őszi vizekben.

 

Írta: Knitli Sándor CFB Team

Fényképezte: Gál Mónika