Szezonnyitó horgászat a Széki-tavon

A 2018-as szezonom első állomása, nem más, mint a saját egyesületi vizem, a Veszprém megyében található Széki tó lett. Március eleje van, a jég még csak most engedett szorításából, a víz is csak pár fokos, így nem reméltem sokat, de a lényeg így is adott volt mindenképpen, ami nem más, mint hogy végre vízparton tölthettem pár napot. Az már csak tetézte az örömömet, ami a túrám alatt történt velem.

Bővebben...

Februárban az Iktuson

Az Iktus minden bizonnyal az egyik legérdekesebb téli úticél a ponty horgászoknak, de nem csak a földrajzi fekvése miatt. Közel a francia-spanyol határnál a Pireneusok lábánál található.

Bővebben...

Szezonkezdő Balatoni horgászat

Már alig vártam, hogy megérkezzen a csomag, bár nem terveztem pecát amint kibontottam, már pakoltam is be a kocsiba.

Bővebben...

Betain

Feeder Method és Nagyponty "Bojlis" horgászatnál gyakran felmerül tőletek horgászoktól a kérdés , mivel lehet fokozni az etetőanyag ,csali, method mixeket, mit mivel érdemes keverni ízesíteni a már kész etetőanyagokat. Mivel a horgászok Mindig szeretnének újat vagy eltérni akár a szomszédtól és persze többet vagy nagyobb halakat fogni.

Bővebben...

Olvadás utáni első horgászat

Szalai Gergő barátommal már nagyon vártuk a tavasz beköszöntét és a vizek olvadását. Szerencsére a tél végére megérkező nagyon hideg levegő hatása már nem érezhető, a vizek olvadóban vannak, mi nnek köszönhetően a szombat délutánunkat a parton tudtuk tölteni egy pár órás methodozás erejéig.

Bővebben...

Amino Liver Powder

Feeder Method és Nagyponty "Bojlis" horgászatnál gyakran felmerül tőletek horgászoktól a kérdés , mivel lehet fokozni az etetőanyag ,csali, method mixeket , mit mivel érdemes keverni ízesíteni a már kész etetőanyagokat.Mivel horgászok Mindig szeretnének újat vagy eltérni akár a szomszédtól és persze többet vagy nagyobb halakat fogni. Most ebben próbálunk segíteni nektek , bemutatunk pár adalékanyagot természetes kivonatokat ízesítő anyagokat.

Bővebben...

Spirulina Alga

Feeder Method és Nagyponty "Bojlis" horgászatnál gyakran felmerül tőletek horgászoktól a kérdés , mivel lehet fokozni az etetőanyag ,csali, method mixeket ,mit mivel érdemes keverni ízesíteni a már kész etetőanyagokat.Mivel horgászok Mindig szeretnének újat vagy eltérni akár a szomszédtól és persze többet vagy nagyobb halakat fogni. Most ebben próbálunk segíteni nektek , bemutatunk pár adalékanyagot természetes kivonatokat ízesítő anyagokat.

Bővebben...

Amino Fish Powder

Feeder Method és Nagyponty "Bojlis" horgászatnál gyakran felmerül tőletek horgászoktól a kérdés , mivel lehet fokozni az etetőanyag ,csali, method mixeket , mit mivel érdemes keverni ízesíteni a már kész etetőanyagokat.

Bővebben...

Marokkói pontyok nyomában

Több hónapos készülődés után végre eljött az indulás napja, tele izgalommal és várakozással vágtunk neki az útnak, vajon mi lesz? Mi vár ránk? Mivel az előttünk kint lévő csapatok nagyrésze szinte halat sem látott, nem hogy fogott! Rossz előjelek tömkelege: időjárás, kapástalanság, halászok hálói és maga a tudat, hogy más földrész, más kultúra!

Bővebben...

Popup otthon

Az utóbbi években kezdtem el foglalkozni a házi popup bojlik készítésének gondolatával és először a tavalyi évben jutottam el oda, hogy a teljes szezonban saját készítésű popup-okat használtam. Erre az adott számomra először okot, hogy elkezdtem a süllyedő bojlik mellett a popupokat is kóstolgatni.

Bővebben...

Találkozás Bellával

Az október közepén tartott horgásztúrámat  kicsit a kényelem felé tereltem illetve olyan vízhez kötöttem ahol van ház illetve egy - egy szebb hallal találkozhatok. Bányatavak mindig is a szívemhez közel álltak ezért egy mélyvizű tóra esett a választás. Öreg tó keveset horgászva ezért bármi előfordulhat! Helyőkeresztúr - Carp&Carp tó.

Bővebben...

Tórekordok

2016-ban 1-2, 2017 elején már kicsit több, a végére már túlnyomórészt CFB golyókkal volt tele a táskám. Nem véletlenül. 2 éve, amikor először találkoztam a csalikkal, nem tulajdonítottam nekik nagy szerepet, meg voltak a jól bevált csalijaim és azokat részesítettem előnyben.

Bővebben...

„Színes pontyok nyomában fehér bojlival”

A cím alapján sokan azt gondolnák, hogy koi ponty volt a kiszemelt halunk de nem ez volt a helyzet. Sima pontyokat akartunk ideiglenesen partra terelni egy fotó erejéig a kedvenc tőzeges vizemből ami nem más mint a szlovákiában találhato Albári volt tőzeges bányató. Nem vagyok egy nagy halszakértő, de valamilyen oknál fogva az őszi időszakban a halak fantasztikus színekben pompáznak és a pontyok szinte besőtétednek, felveszik sárga-barna kabátjukat.

Bővebben...

Csípős januári peca

Eljött egy újabb nap, amit a kedvenc hobbimmal, a horgászattal tölthetek, a Széki-tavon! 2018.jan.21-et írunk. Nem ígérkezett túl rózsásnak a mai nap, mert ébredésem után szembesültem vele, hogy a beígért szeles, esős hidegfront megérkezett! Ez nem szegte kedvem, gyors összekészülés után már indultam is a vízpartra!8:00-kor értem le, erős, csípős északi szél fogadott, a levegő hőmérséklete 1 fok volt, ami nem volt kellemes érzés még a szellővel tarkítva!

Bővebben...

2018-as évkezdés a CFB-vel 2. rész

A jó időn és a kettő nappal ezelőtti horgászatomon felbuzdulva újra nekivágok a horgászatnak! 2018.01.05-öt írunk és gyönyörű tavaszias időjárás fogad minket reggelente a vízparton!

Bővebben...

Első "Randi" a Full Fish-el!

Sikerült hétvégén kipróbálni az új bojlit ami a Full Fish névre hallgat egy rövid de annál tartalmasabb 48 órás peca alkalmával az Alaszka Carp Lake-n! Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy a csali minden várakozásunkat felül múlt!

Bővebben...

Jól sikerült évnyitó horgászat

Sajnos a Duna vízállása nem kedvez a pergetésnek, úgy döntöttem, azért így sem mondok le a horgászatról, összekészítettem, leporolgattam a tavi feederes felszerelésemet, és kiültem két órára pontyozni egyet. Ekkor még nem is sejtettem, hogy mennyire mozgalmas horgászatban lesz részem ebben a rövid kis időben így január utolsó napjainak egyikén. Az ilyenkor szokásoshoz képest enyhébb időjárásnak köszönhetően a víz teljesen jégmentes volt Pakson, ezért szabadon választhattam helyet magamnak a tóparton.

Bővebben...

Először CFB csalikkal a Széki-tavon

Az év utolsó horgászatára készültem így december végén, aminek helyszínéül egyesületi vízünket, a Széki-tavat választottam! Nem nagy reményekkel vágtam neki a pecának, hisz így a mínuszok előtt leengedik egy jó részét a víznek és az évek tapasztalata alapján el kell telni pár napnak leengedés után, hogy a halaknak megjöjjön a kapókedvük!

Bővebben...

Őszi horgászat Gyékényesen

Az év vége felé már sokan a Pontyshowra hangolódnak, én azonban még előtte szerettem volna egy október végi horgászatot.

Bővebben...

2018-as évkezdés a CFB-vel - 1. rész

Éppen átléptünk még csak a 2018-as évbe,de a jó időre való tekintettel,meg a horgászat szeretete végett a halak nyomába eredek így január 3-án már!Az időjárás jelentés bizakodásra adott okot,hisz folyamatosan melegedő,kora tavaszias időt jósoltak!

Bővebben...

Harcsák tava

Szeptembert mindig is a nagyhalak hónapjának könyveltem el ahol bármi megtörténhet. Nagy pontyra horgászunk és reméljük hogy a 6 napos  túra alatt bármi megtörténhet. Várjuk a nagypontyokat de mikor a jó minőségű bojlis etetésre rááll a tó harcsaállománya ott nehéz bármit is csinálni. 

Bővebben...

Januári ajándék

 Az idei szezonban a tél még nem mutatta ki foga fehérjét, így eshetett meg az, hogy 2018.01.06-án, szombaton az ország nagy része - köztük én sem - a süllőket és csukákat, hanem a pontyokat vettem üldözőbe. Erre a feederezésre a bajai Warali-tó szolgált helyül.

Bővebben...

Két napos évzáró peca Bontován

A December végi enyhe időnek köszönhetően lehetőségünk nyílt egy kis pecára, és ezt mi ki is használtuk. Knopf Janos barátommal egy rövid két napos évzáró pecára mentünk a Bontivai tóra hátha sikerül merítőbe vezetni az utolsó pontyokat.

Bővebben...

A rejtélyes mélység

 Minden évben célba veszek egy számomra vadidegen vizet és próbára teszem a szerencsémet és a csalikat, amivel horgászom. Idén egy mély vízű bányatóra esett a választásom melyen csak partról lehet horgászni és 30 méter a legmélyebb pontja. Nincsen wifi, büfé de még vizesblokk sem.

Bővebben...

Egy hétvége Zamárdiban

Még régebben egyik barátom meghívott a Balatonra Zamárdiba egy hétvégi pecára. Az volt a tervünk hogy feeder technikával vesszük üldözőbe a Balaton halait. Célhalainknak jelen esetben a keszegeket, kárászokat és a pontyokat jelöltük ki.

Bővebben...

A becsülethal

niusban a hirtelen betörő nyár tombol és még a legjobb helyek a tavakon is gyengén muzsikálnak. Több napos kapástalanság, próbálkozás után bármikor fordulhat a kocka. Főleg mikor már végigpróbáltad a nálad levő csali arzenált vagy pedig kitartasz egy csali mellett? Nos erre a kérdésre az adott szituációban mindenki máshogyan reagál.

Bővebben...

Novemberi horgászat Háromfán

November 16-án csütörtök délután érkeztünk egy kisebb baráti társasággal a háromfai tóhoz. Ebben az időszakban szinte minden évben ellátogatunk ide. Híres a tó ragadozóhal állománya és a hat fokos vízben már a törpék sem annyira aktívak. Általában ebben az időszakban a hármas helyen lévő faházból szoktunk horgászni. Én egy bottal horgásztam pontyra a másik botommal süllőztem.

Bővebben...

A nagy amur

Adott egy kis erdei tó. Négy éves koromban itt "kezembe nyomtak" egy spiccbotot azzal az utasítással, hogy "horgássz!" Akkor, ott, megfogtam életem első halát. Azóta nem hagytam abba a horgászatot, és tudom, hogy nem is fogom.

Bővebben...

Minden jó, ha a vége jó!

Immár mondhatom hagyománnyá vált, hogy minden évben néhány pecát a Hegyközcsatári víztárózóra tervezünk. Ezt a tavat nagyon szeretjük, mert bármikor képes meglepetést okozni, egészséges és harcos halakkal, vagy pedig éppen egy gyönyörű naplementével. Idén szeptember végén nagy reményekkel érkeztünk, idei utolsó Hegyközcsatári horgászatunkra. Melós pecától az elégedett örömkiáltásig minden benne volt.

Bővebben...

15-ös átlag a Carp Dream Lake-en

Szeptember közepén egy hetes horgászatra szántuk rá magunkat a szlovén határ közvetlen közelében található Carp Dream Lake-en. Bátran ki merem jelenteni, hogy az autópálya mellett elterülő bányató Zala megye egyik gyöngyszeme. A látvány, ami megérkezést követően fogadott minket a közel 4 órás utat kárpótolta. Kristálytiszta víz, igényesen kialakított, növényzettel tagolt partszakaszok és színvonalas étterem, büfé fogadott minket. A tó első felén található 3-as állásra volt foglalásunk. A halőrök nem sok jóval kecsegtettek, mivel állításuk szerint az előttünk levő román csapat 1 értékelhető hallal megúszta az egy hetes túrájukat.

Bővebben...

Túl a legmerészebb álmokon

A 2017 év számomra horgászat terén nem úgy alakult, mint az előző években. Sajnos a munkahelyi elfoglaltságaim miatt idén korlátozott számban volt lehetőségem kijutni a vízpartra. Augusztusban a tengerparton nyaraltunk, amikor Kovács Tamás barátommal elkezdtünk beszélgetni, hogy jó lenne valahol egy kicsit hosszabb pecát eltölteni. A helyszínen nem kellett sokat gondolkodnunk, szinte egyszerre vágtuk rá, hogyha ősz és hosszabb túra, akkor bizony Gyékényes!! 

Bővebben...

Az őszi Préri

Barátaimmal való szokásos őszi, szeptember végi horgásztúránk helyszínéül a Dömsöd közelében található Préri horgásztóra esett a választásunk. Ezúttal az időjárás teljes mértékben optimális volt horgászat szempontjából.

Bővebben...

Finomszerelékkel a Hidegvölgyi-víztározón

Már csak a szokásos renomét pakoltam össze amiket ha pontyozásról van szó minden alkalommal kéznél tartok(már azon horgászatok kivételével ahol a versenyszabályok nem tiltják a pelletek használatát) hiszen vannak olyan horgászatok vagy inkább csak olyanok léteznek ahol apró finomításokkal lehet ráérezni a halak ízlésére.Sosem keverem őket az anyaghoz inkább csipetenkét adagolom peca közben,ahogy kéri a hal.

Bővebben...

Vasárnapi dudaszó

Egy gyönyörű reggel egy csodaszép vízparton. A tegnapi etap után ma reggel elhangzott a dudaszó és elkezdődött a VI. Baráti Bojlis verseny Mocsán. Reméljük tartogat a víz számunkra is kellemes meglepetéseket. Sajnos a favorit helyek egyikére sem kerültünk de abból kell kihozni a maximumot ami a rendelkezésünkre áll.

Bővebben...

Először CFB csalikkal Merenyén

Vasárnap déltől foglaltuk el a helyünket a tóparton. Azután következett a helykeresés-bójázás- etetés, majd táborunk megépítése.

Bővebben...

Merenyei óriás

Régóta álmodozom egy igazán nagy ponty megfogásáról. Azon a tavon, ahova jelenleg járok horgászni, ott nincs nagy számban 10 kiló feletti hal, 20 kiló feletti pontyról nem is hallottam. Ismerőseimnek köszönhetően idén eljutottam egy „nagyhalas” vízre, Merenyére, ahol sikeresen teljesítettem vágyamat!

Bővebben...

Baráti öröm peca a Széki-tavon

Augusztus végén járunk, lassan érkezik az igazi nagyhalas időszak. Márk barátommal egyeztetve, megbeszéltük, hogy összehozzuk az idei első közös Széki tavi pecánkat. Mivel minden közös horgászatunk nagyon jól alakult eddig is, így bizakodva vágtunk neki az eltervezett 72 óránknak, és a történések ismét igazolták, hogy mindig eredményesen tudjuk zárni a közös horgászatainkat.

Bővebben...

Egy hosszú út egyik legszebb állomásán

Kedves Olvasó! Jelen írásomnak ihletet adott, hogy a horgászaton belül sikerült egy olyan célt elérnem, ami a tudatos, kemény munkámnak a gyümölcse. Pontyhorgász életemet arra áldozom, hogy Magyarország egyik legnagyobb, és legnehezebb kavicsbányatavát próbálom megfejteni, és a benne lévő kincsekhez közelebb kerülni. Ez sokszor nem kecsegtet kiemelkedő eredménnyel, de ha az ember kitartó, és türelmes, akkor felejthetetlen élményekben lehet része. Ebben a cikkemben be szeretném mutatni, hogyan kezdtem a bojlis horgászatot, és egyben a legutolsó túrámról szeretnék élménybeszámolót tartani.

Bővebben...

Első élményem Merenyén a CFB csalikkal

Sziasztok! Rólam nagyvonalakban ,csak annyit,hogy 8 éve „fertőzött” meg a főnöknőm,egyben barátnőm a horgászat szenvedélyével és 5 évvel ezelőtt együtt merültünk bele a bojlizás rejtelmeibe és vált szenvedélyemmé,mert azóta most már zömében önállóan, egyedül kergetem a nagyobb testű pontyokat, kisebb bojlis vizeken .

Bővebben...

Parádé a hajrában

Augusztus 23-án, szerda délelőtt 9 órakor indultunk el a megpakolt autóval, az utunk a Nagykállói horgásztóra vezetett. Egy baráti társasággal mentünk, mindig tartunk a csapatok között egy háziversenyt, ahol az 5 legnagyobb hal számít. A háziverseny izgalmasan zajlott, erről fogok beszámolni most nektek….

Bővebben...

A horgászok terveznek,de végül a pontyok döntenek

Sok horgász fejében megfordul az a kérdés,hogy mennyi ideig érdemes kedvenc csalijaival próbálkozni és mikor kívánja a helyzet úgy ,hogy váltani kell. Ezúton szeretném megosztani a 3 napos túránk tapasztalatait veletek. Barátokkal sikerült május 11-14 ig egy franciaországi kb 15 hektáros tóra eljutni. A helyi horgászok elmondásai alapján majdnem mindig csak az édes jellegű bojlival lehet halat fogni a tavon.

Bővebben...

Szűcsi peca

Újra kedvenc vizemen horgásztam a Szűcsi völgy tavon. Szerdától szombatig horgásztam 4/B álláson a tónak azt kell mondanom a legjobb részén. Meg érkezésemkor felderítettem az előttem lévő vizet miket rejt számomra. Én ilyenkor már ősszel elő szeretettel keresem a mély vizet most is így tettem. A szerelékek 9 méteres vízbe kerültek egy törésnek aljára másik szerelékem 8 méteres vízbe törésnek tetejére. Csalival az új Full fish bojlival készültem túlságosan nem variáltam túl egyszerű Blow Back Rig-en felkínált 2 szem 20mm Full fish került. A másik szerélem ugyan úgy blow back rig csak ide már egy 24mm Full fish és 14mm Fluo pop-up került.

Bővebben...

Először CFB csalikkal Merenyén

Vasárnap déltől foglaltuk el a helyünket a tóparton. Azután következett a helykeresés-bójázás- etetés, majd táborunk megépítése.

Bővebben...

Benke Péter Balatoni horgászat 2.rész

Egy hirtelen felindulásból vezérelve leugrottam a Balatonra egyet bojlizni, hogy elhasználjam a megmaradt golyókat. Szerda délelőtt értem le a partra mire minden a helyére került már délután 4 óra volt a viharos északi szél és a viharjelzés miatt dobós horgászatot kezdtem el ameddig tudtam besétáltam és onnan dobáltam illetve etettem nagyjából 150 méterre a parttól.

Bővebben...

Benke Péter Balatoni horgászat 1.rész

Egy hirtelen felindulásból vezérelve leugrottam a Balatonra egyet bojlizni, hogy elhasználjam a megmaradt golyókat. Szerda délelőtt értem le a partra mire minden a helyére került már délután 4 óra volt a viharos északi szél és a viharjelzés miatt dobós horgászatot kezdtem el ameddig tudtam besétáltam és onnan dobáltam illetve etettem nagyjából 150 méterre a parttól.

Bővebben...

Az amurok napja

Némi kihagyás után nyári elfoglaltságok miatt újra horgászni indultunk az édesapámmal. Hosszas tanakodás után a választásunk a Lajosmizse mellet található Szászpa Horgásztóra esett. Számunkra ez egy ismeretlen víz amiről sok jót hallottunk első sorban nagy pontyairól és kiváló tokhal állományáról úgy hogy, ezek voltak a cél halaink. 2017.08.29.-én kedden reggel 6 órai érkezést követően enyhén szeles idő fogadott bennünket, de egyébként kiváló horgász idő ígérkezett.

Bővebben...

Tón vóni jó!!!

Hosszú szünet után ismét úgy döntöttem, nagy és nehéz vizet választok horgászatom helyszínéül,de ezt most az országhatáron belül. A választás Gyékényesre esett, mivel megfelel az előzőekben említett, számomra támasztott követelménynek: a Kotró kristálytiszta vizű, változatos mederviszonyokkal rendelkező bányató, amely átlagban 10 méter vízmélységgel rendelkezik, de helyenként nem ritkák a jóval mélyebb részek. A kivételesen tiszta vízben a halak rengeteg táplálékot találnak, mint például a kecskeköröm kagyló, csigák, apró rákok. A tavat folyamatosan bányásszák, mérete mára meghaladja a 400 hektárt is. A tó méretéhez képest viszont nagy pontyokban nem bővelkedik, ennek okán a hely megválasztására nagy gondot kell fordítani és a szereléket nagyon pontosan kell elhelyezni a „meghorgászandó” mélységben.

Bővebben...

40 óra a Nagyteveli víztározón

Tombol a hőség, javában itt a nyár, már már lassan búcsút is inthetünk neki, csakúgy, mint az egy hetes szabadságomnak. Volt kirándulás, nyaralás így már csak a horgászat hiányzott a listáról. Gyors számolgatás következett... Ha csütörtök kora reggel elhagyjuk a szállást és hamar összepakolok otthon akkor még este kiérhetek a partra és szombat délig tudok maradni, hogy aztán elcsíphessem a családi névnapozást! Így is lett, úgyhogy vágjunk is a közepébe!

Bővebben...

Kiskorpádi forróság

Tavaly horgásztunk már édesapámmal a Kiskorpádi Szigetes tavon, a horgászat alatt annyira megtetszett nekünk a tó kiváló halállománya, gyönyörű környezete, hogy már akkor tudtuk, hogy jövőre is tiszteletünket tesszük. Nagy reményeket fűztem a második „Koiország”-i horgászathoz és bizakodtam abban, hogy sikerül a szákba terelni pár méretes Koit.

Bővebben...

Egy szerencsétlen nap csúcsra járatva

Július első hétvégéjén sikerült egy üres helyet találni Bontovára, a Fűzfás állásra. Július 3-án vasárnap reggel öt órakor el is indultunk egy barátommal és két kisfiával. Fél hét magasságában érkeztünk meg a tóra. A beszámolók alapján sikeres horgászatra számíthattunk, mert minden állásról fogásokról kaptunk híreket.

Bővebben...

5 nap Bontován - 2. rész

Augusztus 26-án érkeztünk Dombóvárra a  Bontovai horgásztóra 5 napot töltöttünk el a tó partján . Csalinak Full fruit 16 és 20 mm-est vittem a másik csali választásom az meg a Red Cellre esett 20 mm-es méretben . Nem sok jóra számítottunk az időjárás miatt mert hol esett és hol tűzőtt a nap . De ennek ellenére a halak kapó kedve nagyon jó volt ! Köszönöm szépen Horváth Csabának a kiváló termékeket és szeretném megköszönni Vámosi Zsoltinak is hogy tudott helyet biztosítani nekünk!

Bővebben...

5 nap Bontován - 1. rész

Augusztus 26-án érkeztünk Dombóvárra a  Bontovai horgásztóra 5 napot töltöttünk el a tó partján . Csalinak Full fruit 16 és 20 mm-est vittem a másik csali választásom az meg a Red Cellre esett 20 mm-es méretben . Nem sok jóra számítottunk az időjárás miatt mert hol esett és hol tűzőtt a nap . De ennek ellenére a halak kapó kedve nagyon jó volt ! Köszönöm szépen Horváth Csabának a kiváló termékeket és szeretném megköszönni Vámosi Zsoltinak is hogy tudott helyet biztosítani nekünk!

Bővebben...

96 óra az S2 tavon

Sárközi Sándor barátomat meghívtam egy közös pecára egy olyan tóra, ami még általam is ismeretlen volt. A Várpalota S2 bojlis tó az 1960-as évek elején egy mélyművelésű szénbányászat berobbantásával keletkezett. A bányató 26 hektáron rejti el kisebb, nagyobb harcosait. A helyfoglalásunkat Heiter István tógazda barátunkkal beszéltük le a tó déli részére a mélyvizes szakaszra.

Bővebben...

Szeszélyes Merenye

Június 9-én érkeztem meg a 130 hektáros víztározóra. Ez a horgászat egy cégnek a Junior táborának keretein belül volt. Az időjárás nem volt túl ígéretes mivel front front hátán jött…

Bővebben...

Vajdasági feederpeca Krill-lel

"Gyerekek, ilyet még nem láttam!" – mondta a tógazda, amikor a peca végén megmutattam neki a szák a tartalmát. Történt ez ismét a vajdasági PIK Becse taván, az elmúlt vasárnap.

Bővebben...

4 forró nyári nap Merenyén

A jól sikerült áprilisi Merenyei versenyem után elhatároztam, hogy mindenképp visszatérek ebben az évben még erre a vízre. Eddig számomra valamiért sose jött össze, hogy itt horgásszak, de ez a tó és környezete nagy szerelem lett első látásra. A sok tenni való miatt egészen júliusig eltolódott a helyfoglalásom, így mire felhívtam Gyurit, már csak a tó vége felé található 22-es helyet tudta nekem adni. A helyről annyi infóm volt, hogy nagyjából másfél méteres víz lesz előttem. Féltem, bevallom, hogy nem lesz egy egyszerű peca, mivel sekély vizem lesz, és az időjárást előre nézve bő 35 fokot jósoltak a túrám teljes egészére. Nézzük, mit is sikerült a nagy meleg és sekély víz ellenére elérnem ezen a pár napos túrámon.

Bővebben...

Óriások násza

Május számomra az első nagyhalas horgászatot jelenti ahol már nagy biztonsággal horgászhatok kedvenc csalimmal és már a halak is jól reagálnak rá. Ilyenkor próbálom szabadidőmhöz mérten a határokat feszegetve elnyújtani a horgásztúrát időben hogy minél több időt tölthessek nagyhalak becserkészésével.  Természetesen a vízválasztás is fontos és ha minden összeáll akkor akár az azévi legjobb horgásztúra is kerekedhet a horgászatból!

Bővebben...

3 napos horgásztúra az Atkai-holtágon

Május 21- én délután kezdtem meg a 3 napos horgásztúrát az Atkai-holtágon. A túrára két féle csalit hoztam magammal 24 mm-es méretben, az egyik a Hot Birdfood, míg a másik Deep Sea World csonttá szárítva.  A csalizó bojlikat minden esetben behálóztam a törpeharcsák elleni támadás miatt. 

Bővebben...

48 óra a Szélmezői tőzegbánya tavakon

Június 9-én 48 órás horgászaton vettem részt a Szélmezői tőzegbánya tavakon.  A hármas tóra esett a választásunk annak is a leg elejére, ahol elég kicsi a nyílt víz amit egy nádas alagút követ és még az úszó nádszigetek is nehezítették a helyzetet, de hát mi szeretjük a kihívást.

Bővebben...

Tokok a forróságban

Ezt a nyárnyitó horgászatot már régóta tervezgettük, Domi barátommal. Azon, hogy melyik tóra menjünk nem gondolkoztunk sokat, mert a Don Carp Lake kiemelkedő halállománnyal bír. Amikor bepakoltunk az autóba, csak a 20-24-30mm es golyókat raktam be, de egy utolsó pillanatban a 14mm es Deep Sea World golyót is bedobtam. Mint utólag kiderült jól tettem...

Bővebben...

Álomtúra Gyékényesen

Sziasztok! Ezen írásomban egy elgondolkodtató és szinte hihetetlen horgászatomról mesélek nektek. Mint már jó páran tudjátok, Gyékényesen horgászok több éve. Mindig más arcát tudja mutatni ez a víz, ezért olyan érdekes és kihívás számomra. Szinte egy nap alatt meg tud változni a vízen minden. Lehet van köztetek aki még nem hallott Gyékényesről. Ez egy nagy kavicsbánya tó, ami több mint 400 hektár. Rengeteg púpokkal, törésekkel tarkítva, és ami nem elhanyagolható, tele van a tó kecskeköröm kagylóval, ezért is oly nehéz ezen a vízen becserkészni egy kapitális pontyot.

Bővebben...

Egyedül halat fényképezni a parton? Miért is ne!

A modern pontyhorgászatban az igazi trófea már rég nem a csípősségével megkönnyeztető halászlé az asztalon találva, hanem egy-egy jobban elkapott, szemgyönyörködtető fotó. Egy szép kép sokat elmond a horgász szenvedélyével kapcsolatos elhivatottságáról, hobbijával szembeni alázatáról, a halak tiszteletéről, de akár ugyanezen értékek ellenkezőjéről is. Írásommal azoknak szeretnék némi segítséget adni a saját tapasztalataim alapján, akik ezen értékrenddel azonosulni tudnak.

Bővebben...

Tiszai peca

Mire abbahagytam, újra vissza keveredtem a régi ismerős folyóra a River és Amino golyókkal megerősítve. Szerdán gyors terepszemle után már csobogtak is a finomságokkal töltött "sárlabdák" a sodrásba. Este már az izgalomtól nem is aludtam, így már sötétben a Tiszán találtam magam.

Bővebben...

CFB Zsennyén versenykörülmények között

Szeretném veletek megosztani milyen volt versenykörülmények között tesztelni a CFB termékeket, egy olyan tavon, ahol sok bojlis verseny van, de most feeder stílusban kellett megoldani a pecát akár 100 méteres távolságról is egy 30 hektáros tavon.

Bővebben...

Hullámzó szezonkezdés

A 2016-os szezon számomra lassan indult. Egy-két rövid pecát leszámítva az első komoly horgászatomra április végén került sor. Az időpontot már egy hónappal hamarabb kitűztük egy barátommal. A kiszemelt víz egy vadregényes elszigetelt holtág. Az indulás előtti héten a társam lemondta a horgászatot. Sajnáltam, hogy nem tud velem tartani. Aludtam egyet a dologra és úgy döntöttem, hogy egyedül is nekivágok. Indulás előtt 2 nappal újabb rossz hírt kaptam. A holtág közelében lakó rokonom közölte, hogy az elmúlt héten lehullott csapadék miatt a tavasszal jónak számító helyek megközelíthetetlenek.

Bővebben...

Ívás előtt Gyékényesen

Már évek óta szerettem volna kipróbálni magam a Gyékényesi  kavicsbányában, vonzott ez a hatalmas vízterület és a kihívás, amit számomra tartogatott.

Bővebben...

48 óra az Orosházi homokbánya tavon

48-órát töltöttem el az új Orosházi homokbánya tavon. Szombaton délután érkeztem a tóra, gyors kipakolás után feltérképeztem a terepet. A tó átlagmélysége 8-9méter, de néhol 13-14 méter is volt. A szerelékeimet 5-6méter mélységben raktam le.

Bővebben...

3 nap az Atkai-holtágon

Véget ért a 3 napos kiruccanás az Atkai-holtágon. Sajnos most a nagyok elkerültek, de így is közel 100kg lett a végeredmény. Csalinak a River és Full fruit bojlikat használtam 24mm-es verzióban, keményre szárítva.Sajnos a törpe harcsák ismét nem sok nyugalmat hagytak, mindent lefaragtak, összetekertek.  A teljesség igénye nélkül íme néhány fotó a pecáról,és a környezetről.Leszámítva a természeti katasztrófákat végeredményben egy jó túrán vagyok túl!

Bővebben...

Móri hétvége

Május közepén a Móri ezerjó tavon sikerült egy hétvégét horgásznunk. A 20-as helyet kaptuk erre a pecára, ami ismét jól sikerült. Most 16mm Full amino-áfonya és fűszeres csalikkal készültem, amik jól működtek ,de vittem magammal a jó öreg Red armyt és a Red liver 24mm matuzsálemeket is.19 db halat fogtam, a big egy gyönyörű hibátlan töves volt, a maga 22,42 kg-os súlyával, neki a 24mm Red-army ízlett meg. Zoli barátomnak is sikerült egy szépséget fogni súlya: 20.07kg.

Bővebben...

Red Army, a golyóba zárt meglepetés!

Sziasztok Unyi György vagyok Szekszárdon lakom, kb 5 éve horgászok intenzívebben ebből 3 éve foglalkozom a bojlizással. Egy nem hosszú, de meglepetésekben gazdag 24 órás horgászatomat szeretném nektek elmesélni.

Bővebben...

Valóra vált remények

A hosszúra nyúló télben rengeteg időnk volt megtervezni az év első pár horgászatát. Hosszú Roland barátommal is így tettünk. Próbáltuk kiszámolgatni, már amennyire lehet, hogy a májusi Gyékényesi horgászatunkat közvetlenül az ívás előtti időszakra időzítsük. Szerencsénkre és az időjárás hathatós támogatásával a május 21-28 közötti horgászatunkkal sikerült elcsípnünk az utolsó napokat. Mint az később kiderült, a 28.-át követő napokban rendkívüli mértekben visszaeset a fogások száma.

Bővebben...

5 nap Merenyén

Március 7-én 12:30-kor érkeztem a Merenyei horgásztóra egy 5 napos pecára. Az első behúzást nem mi, hanem a traktor végezte el. Első napon É, ÉNY-i  szél volt jelen hidegfronti hatással. Amint lehetett megkezdtük a jónak vélt helyek megkeresését, a parttól körülbelül 200-230 között tettük le a bójáinkat pár centis iszap és a mélyebb iszap találkozásánál. Az egyik bójára Deep Sea World bójlit a másikra Red Cell bójlit etettem magmix és pellett kiséretében.

Bővebben...

A legszebb szülinapi ajándék

Május 19.-én pénteken, 2 barátommal indultunk el egy erdészeti tóra horgászni, megünnepelni a születésnapomat. Tavalyi évben sok szép halat fogtam ebből a vízből, úgyhogy nagy reményekkel álltam a 36 órás horgászat előtt.

Bővebben...

Hétvége az egyesületi tavon

Pénteken ismét meglátogattam az egyesületi tavunkat bízva, hogy az egész hetes etetés meghozza gyümölcsét. Az idő borús volt, lógott az eső lába. Csalinak 1 szem 24mm es Krill-cranberry golyót választottam. 2 etetést csináltam hétköznap, egy partközeli és egy távoli, kb olyan 70-80m es távra.

Bővebben...

Visszatérés Albárra, a Dolnobarsky rybník horgásztóra

A tó Szlovákiában, a magyarlakta Albár község határában található, és közel 20 hektáron terül el. A tó nem egy hétköznapi víznek mondható, mivel már az 1960-as években a tőzegbányászatnak köszönhetően keletkezett. A víz látképe is eltér a hétköznapitól, hiszen a partján egy dunai holtághoz hasonló képtárul elénk. Beringer Róbert barátom lakóhelyéhez közel található a tó, ezért ismét ide szerveztünk egy közös baráti horgászatot a 18-as horgászhelyre, mely már az előző években is sikeresnek bizonyult.

Bővebben...

A visszavágó

Elérkezett a pillanat, amit mindig nagyon várok, az ecsédi horgászat ideje. Május 20-án, utolsóként érkeztünk a tóra, a 2-es állást foglaltuk, amihez sok jó élményem nem fűződik, mivel amikor utoljára itt horgásztunk, szinte semmit sem fogtunk, ezért úgy gondoltam visszavágunk idén tavasszal. A beköltözés után radarozás, bójázás, majd a szerelékek elhelyezése következett.

Bővebben...

Rekordok a lehűlésben

Április 19.-én-szerdán- reggel, amikor kinéztem az ablakon a havas kertünk fogadott. Azonban ez nem szegte kedvünk apával, hogy elinduljunk a dunavarsányi túránkra. Reggeli után gyorsan bepakoltunk a kocsiba, de nem is sejtettük milyen élmények várnak ránk…

Bővebben...

Szép idő, szép halak

Beköszöntött az április. Már lassan 2 hét eltelt az első horgászatom óta, amin első ízben próbáltam a CFB feederes csalijait. A sikeres kezdésre való tekintettel elhatároztam, hogy sort kerítek egy újabb horgászatra. Egy általam ismert víztestre, a Baja határában található Tíztó horgásztavakra esett a választásom.  Az eredmény itt sem maradt el.

Bővebben...

Az áprilisi Préri

Április végén három napot töltöttünk barátaimmal a Dömsöd közelében található Préri horgásztavon, melyből két nap aktív horgászattal telt A túrára azt terveztem, hogy ezúttal főként a natur CFB Method Mixet vetem be etetőanyag gyanánt belocsolva Full Fruit ízesítésű CFB Feeder Liquiddel.

Bővebben...

Szektorgyőzelem a Dreamfish Method Feeder Kupán

Május 7-én, vasárnap az ohati III-as tavon szervezett Dreamfish Method Feeder Kupán vettem részt. Ez egy igazi nagyhalas víz, a felszerelésemet és a csalogató anyagokat is ennek megfelelően válogattam össze.

Bővebben...

Hosszú hétvége a Nemesnádudvari-tavon

Húsvét hétvégéjére kaptam egy meghívást kedves barátomtól Németi Dominiktól, hogy tartsak vele egy 48 órás horgászaton. Számára ez jelentette az év első horgászatát. Mivel Ő is ismeri a Nemesnádudvari Tőzegestó halállományát talán nem is meglepő, hogy ezt a vizet választotta a szezonkezdésre.

Bővebben...

Utolsó pillanatban

Május 26-án pénteken, munka után érkeztem párommal Gyékényesre. Fénysebes kipakolás után nekiállhattam helyet keresni a vízen is. Ez az, amit nem szoktam és nem is szabad elkapkodni, mire végeztem, a parton már állt a tábor. Sötétedésre minden a helyén volt, szerelékeket 6 és 7,5 méter közötti mélységben helyeztem el.

Bővebben...

Családi horgászat Pakson

Április első hétvégéjén, a jó időnek köszönhetően családommal együtt látogattunk el egy kis horgászatra, Paksra. Szerencsére a gyerekeim hozzám hasonlóan imádnak a természetben lenni, főleg a vízparton, így könnyű dolgom volt őket rávenni egy kis piknikezéssel egybekötött horgászatra.

Bővebben...

CFB method teszt a Ciegler-tavon

Ez alkalommal az egyik edzős vizemre látogattam el az Adonyban található Czigler tóra. Új lakóhely miatt ez a tó lett hozzám a legközelebb , cirka 10perc sincs autóval. A tóról egy pár szót. Majdnem teljesen körbehorgászható, középen fákkal beborított haltartásokban gazdag míg körben stégekkel és kis faházakkal tarkított horgászállások várják az idelátogatókat.

Bővebben...

Kellemes csalódás

Tavaly év végén kaptam egy csomagot Horváth Csabától. Többek között lapult a dobozban egy kiló Cream Dream – Red Army „két ízű” bojli. Megmondom őszintén, nem nagyon hittem ebben a csaliban, akkor úgy gondoltam, hogy egy bojli vagy legyen fűszeres, vagy krémes, de a kettő egyszerre nem lehet túl hatásos. – Tévedtem.

Bővebben...

Egy fantasztikus verseny egy fantasztikus tavon

Véget ért a 114 órás IV.baráti bojlis találkozó az Alszka Carp Laken amit az első helyen sikerült abszolválni! A versenyen csak bojlival lehetett csalizni,és az öt legnagyobb hal számított a végelszámolásnál!Nekünk az öt hal összsúlya 86.7 kg volt ami 17.3 kg átlagot jelent!Ami azt gondolom kiemelkedő halállományról tanúskodik! Végig nagyon szoros küzdelem zajlott a dobogó mindegyik fokáért!Ezúton is szeretném a magam és csapattársam Juhász Dániel nevében is megköszönni a kiváló csalikat!

Bővebben...

Szezonkezdő methodozás Sombereken

A sok téli tervezgetés után eljött a várva-várt pillanat, az első horgászat 2017-ben! A kiszemelt helyszín a sombereki horgásztó volt. Nagyon sok jót hallottam a tóról, lássuk mit hozott nekünk! A kiszemelt tó Baranya megyében található. Szekszárdtól 40 km-re déli irányba. Március 10.-én nyitotta meg kapuit a tó a horgászrajongók felé. Mi másnap, 11.-én reggel 5:30 - kor indultunk. Megérkezésünkkor volt időnk a kerítésen kívülről megtekinteni a helyszínt. Két tó található egymás mellett. „Alsó” és „Felső” tó.

Bővebben...

A tavaszi szünet első horgászata: Móron, a Red Dream-mel

Beköszöntött a tavaszi szünet. Már nagyon vártam -hiszen -mint az elmúlt évekhez hasonlóan most is a horgászaté a főszerep. A szünidő első nappali horgászatát a móri tavon töltöttem. Kiérkezésemkor enyhe déli szél fogadott, amit délutánra felváltott az északi szél, ami már a közelgő hidegfrontot jelezte. A vízhőfok mostanra elérte a 13-14 fokot. A csali választásom most az oldódó 20mm-es RED DREAM bojlira esett, amit etetésre is használtam. Jónak mondható választásnak bizonyult, mivel a nap folyamán sikerült vele termetes halakat fognom.

Bővebben...

Hétvégi horgászat a Széki-tavon

A hétvégén elkezdődött az éjszakai horgászat egyesületi tavamon, a Széki-tavon, ezért ki is látogattam egy rövid 40 órás horgászatra. Csaliválasztásom most Full Fruit 20mm és a Csabi által küldött Full Aminó – Citrus 24mm-es bojlikra esett, amit egy 16mm Red Dream Fluoro Pop-up-al könnyítettem ki.

Bővebben...

24 órás feederezés az Arizonán

Végre kijutottam egy 24 órás pecára is. A választás az Arizóna horgásztóra esett, mert ott be lehet állni autóval és így nem kell bajlódni a sátorral is. A kiszemelt, és általam oly kedvelt hely pont megüresedett, úgyhogy örömmel foglaltam el. Gyors kipakolás, botok beélesítése, alapozó etetés megtörtént, majd vártam az első jelentkezőt.

Bővebben...

A Sámán dobja

A téli tervezgetés során már-már ösztönösen hangzott el részünkről a felkiáltás: Ha május, akkor Gyékenyes! Így Idén tavasszal immár negyedik alkalommal tértünk vissza régi-új „szerelmünkhöz”. Aki horgászott már ezen a rendkívül változatos és számos kihívást rejtegető vízen, az pontosan tudja, hogy a legfontosabb tulajdonság, amivel érdemes önmagát még indulás előtt felvérteznie, az a türelem.

Bővebben...

Feederbottal az S2 tavon

A hétvégén Szabó Bence barátommal 72 órát töltöttünk el a Várpalota mellett található S2 horgásztavon. Nehéz terep ez a feederhorgászoknak, igazi vadvíz brutális erejű halakkal.  Mi is behúzós pecával készültünk dobással esélytelen lett volna meghorgászni azokat a területeket, ahol a halak járnak.

Bővebben...

Májusi horgászat Fehérvárcsurgón

Május 7-én 1 hetes horgászatra érkeztünk a Fehérvárcsurgói-víztározóra. Tekintettel a tavaszi időszakra, a tó sekélyebb részén, a kíméleti területhez közel foglaltunk helyet, közvetlenül a csónakkikötő mellett. Megérkezésünkkor a vízhőfok 18 celsius fok felett volt, de bíztunk benne, hogy a közelgő hidegfront visszahűti a vizet és ittlétünk alatt nem kezdik meg a pontyok az ívást.

Bővebben...

Visszatérés a megújult S2 tó rendszerre

Számomra ez a tó kicsit más, mint az eddig látogatott vizek, mivel már 2013-ban komoly, szép emlékekkel lettem gazdagabb ezen a csodás tavon. Azóta is minden évben legalább 1-2 túránkat szervezzük ide. Sajnálatos módon a régi vezetésnek köszönhetően a tóhanyatlásnak indult a nem megfelelő kezelés és őrzés miatt jó pár hal "elvándorolt" a tóból. Mikor aztán 2016 őszén nagyon jó hírek láttak napvilágot. Új kezelője lett a tavaknak köztük olyan emberek is, mint Heiter István barátom, aki példaértékűen őrzi és gondozza a tavat, és annak lakóit. Eme hír hallatán nem is vártam sokat, és kora májusi időszakban kilátogattam egy 48 órás horgászatra az S2 felső tóra. Most az új számozásoknak és hely kiosztásoknak megfelelően a 13-as helyet választottam, bízva a sekélyebb és ez által gyorsabban felmelegedő vizekben. Itt a vízmélység a nádfal előtt 80cm-1.2m. A hellyel szemben lévő régi villanyoszlop mellett, pedig 1.7 méter a mélység. Ezt a két helyet céloztam meg szerelékeimnek.

Bővebben...

MAX

2011-ben kezdődött minden. Ez volt az az év, amikor először állítottam fel a sátramat a Fehérvárcsurgói víztározó partján. Akkoriban még bárhol helyet foglalhattak a Catch and Release szemléletet követő horgászok. Esélyt kapva arra, hogy újabbnál-újabb területeket fedezzenek fel - az aktuális szabályok betartásával - a víz alatt elterülő több mint 200 hektáros világból. Az elmúlt 6 év alatt rengeteg tapasztalatot szereztem itt. Nagyon sok arcát láttam már Csurgónak, de még mindig tud újat mutatni. Sokat beszélgettem olyan horgászokkal, akik elindították ezt a fajta horgászmódszert a tározón, akik harcoltak a jelenlegi helyzetért és ellene. Függetlenül attól, hogy melyik cég termékeit részesítik előnyben, egy közös cél hajtja őket. A siker itt sohasem garantált, ezt azért szögezzük le! Viszont minden kapásban ott van a lehetőség, hogy álmaink halával hozzon össze minket a sors egy fénykép vagy egy videó erejéig.

Bővebben...

Egy tökéletes nap, avagy tavaszi szél pontyot hoz

Márciust írunk. A hőmérő higanyszála nappal már 10°C fok fölött van. A barátom hív, hogy menjünk el horgászni, mert megjöttek a CFB-s csalijai, ki szeretné próbálni őket. Sokáig nem kellett kérlelnie, így meg is beszéltük a szombati napot. A csalik tökéletesen működtek, ezért úgy döntöttem, hogy én is kipróbálom a feederes újdonságokat.

Bővebben...

Gyors peca a Széki-tavon

Most jött el az ideje, hogy megejtsem az idei évben az első behúzós horgászatot a Széki tavon. Mivel eddig a vízállás nagyon lent volt, így nem tartottam etikusnak, hogy a nagyhalakat a köves partszélben húzkodjam. Mostanra a vízszint beállt a megszokott helyére, és mivel volt egy kis időm, így kiugrottam egy gyors vasárnapi éjszakázásra. Csalinak a Red Dream 24mm-es oldódót, hozzá 16*20mm-es Red Dream Ghost pop up-ot tettem az egyik, míg a másik botomra a Hot bird került egy szem fekvő verzióban. 6 kapásom volt az éjszaka alatt, ebből 5 db 10kg feletti, a legnagyobb 17.4kg. 5-1 arányban a Red Dream volt a nyerő most.

Bővebben...

Methodozás a Háziréti-tavon

Hétfőn kilátogattam kedvenc vizemre, a Háziréti-víztározóra. Előtte való pecámon nem sikerült itt nagyobb testű halat fognom, de kisebbet annál többet. A kigondolt, kitervelt "helyemen", ahol sok szép 10+os halat fogtam már, persze a bojlisok botjai sorakoztak. Sebaj leültem tőlük nem messze. Etetőanyagnak CFB-s method mixeket készítettem el előző este, csaliknak pedig úgyszintén a CFB-s Ghost csalicsalád popujaiból a Full Fruit, Red Army, Sunshine-Ananász, Red Cell, Red Liver-t vezettem be. Ami a legjobban adta a halat: vegyesen Red Aramy és a Monster Fish Method Mix volt. Csali pedig a Sunshine-Ananász és Red Army. Sikerült 2 db nagyobb potyeszt fognom és sok 1-2,5 kg körülit.

Bővebben...

Tavasszal Cream Dream-mel, Móron

A tavaszi szünet ismét lehetővé tette számomra, hogy ez idő alatt minél több vizet felkeressek és lehetőségeim szerint meg is horgásszam azokat. A mai napon a móri ezerjó horgásztóra esett a választásom. Erős hidegfronti hatás uralta országunk területét, ezért a tímári ágban foglaltam helyet. Csali választásom most az oldódó krémes, édes CREAM DREAM-re esett. 

Bővebben...

Szászpai tokok

Szezonkezdésnek egy külföldi tavat szemeltünk ki, Szászpát, mivel már előzőleg ismertük a haverok által, így mi is szerettük volna kipróbálni.
Március 28-án reggel meg is kezdtük a 36 órás pecánkat a szigeten, gondoltuk nem kell sokat etetni, ezért csak PVA-ztunk, és egyikünk feederezett. A bojlis botokra nem sok kapás jelentkezett, viszont feederrel annál több dévért sikerült a bölcsőbe tenni.

Bővebben...

Szezonnyitó horgászat Pakson

Próbáltunk egy közeli és eseménydús horgászatot szervezni szezonkezdő horgászatnak. A Paksi atomerőmű horgászegyesület V. számú tavára esett a választás. Úgy hozta a sors, hogy mind a ketten ráértünk, így ezt meg is valósítottuk március végén.

Bővebben...

48 óra a Farkincás tavon

Rodler Tamás barátom meghívásának eleget téve október végén ellátogattam Püspökmolnári mellett elhelyezkedő régi kavicsbánya tóra, ami 8 hektáron rejti el kisebb-nagyobb bajszosait. Helyfoglalásunk a tó közepére esett egy benyúló nyelvre, aminek bal oldalán egy öböl, előttünk pedig a nyílt vízrész volt. Megérkezéskor gyorsan neki álltunk feltérképezni a mederaljzatot átlag mélység 2 m, találtunk egy kavicsos részt amit jónak találtuk, elhelyeztük bójánkat és megegyeztünk hogy egy-egy bottal meghorgásszuk. A másik botjainkat kereső botokra szántuk bokrok alját, partszélt próbáljuk.

Bővebben...

A „Hullámzó” rejtélye

A szezonnyitó horgászatom a Ráckevei Soroksári Duna ágon tartottam meg a szombati nap folyamán. A rövid horgászatom alatt végig szeszélyes volt az időjárás kaptam napsütést, szelet és esőt is.  A CFB csalikat most először volt szerencsém kipróbálni! Erről a horgászatomról szeretnék beszámolni nektek….

Bővebben...

Merenye Évadnyitó Bojlis Kupa 2017

Csapatunk (CFB – FPN Carp Team) részt vett, a Merenyén megrendezésre kerülő évadnyitó bojlis kupán. Életemben először készültem erre a nagyhírű csodás vízre. Álmomban sem mertem arra gondolni, ami ez alatt az egy hét alatt várt rám, főképp, arra nem, hogy első helyen tudunk végezni, és a legnagyobb halért járó díjat is sikerül elhoznunk.

Bővebben...

Bontovai baráti találkozó III.

Immár harmadik alkalommal sikerült összehozni egy baráti horgászatot Bontován Márton Tamás barátommal. Szinte mindegyik találkozót sikerült áprilisra betervezni, aminek nagyon örültem, hisz az ébredező derengő természet ilyenkor mutatja meg igazán a változó arcát. Egy-egy fa már virágba borulva pompázik, illetve vannak későn ébredők, akik még csak most bontogatják szirmaikat. Az élővilág szinte pezsgett körülöttünk.

Bővebben...

V. Carp Classic Kupa Nagyréde 2017

Az V. Carp Classic Kupa Nagyréde 2017 verseny, amin részt vettünk április 5-től 9-ig tartott. Egy nappal a verseny kezdete előtt érkeztünk meg Nagyrédére, ahol a terepszemle után egy kis vacsorával várt minket egyik versenytársunk Nagy Attila. A verseny szerdán reggel 8-kor kezdődött, amikor a csapatok a köszöntő után kihúzták a megmérettetés idejére a horgászhelyüket. A csapatunk a CFB Dori Carp Team az első álláshelyet húzta.

Bővebben...

Szezonkezdés a tőzegen

Február végére engedett a tél, sok víz kiszabadult a jég fogságából,így a szerbiai tőzeg is. Kapva az alkalmon telefonos egyeztetés után lefoglaltam a 8-as állást, március 3-6-ig. Délután érkeztem a tóra, barátaim már lenn voltak, de eseménytelenül telt a délutánjuk.

Bővebben...

Hivatalos évnyitó horgászat, ezúttal a Préri tavon

Sok éve hagyományt teremtettünk egy nagyon jó barátommal, Héricz Janival, ugyanis minden évben tartunk egy hivatalos, évnyitó horgászatot. Idén a Préri tóra látogattunk el. Mondanom sem kell, hogy természetesen itt is kizárólag a CFB csalikat és method mixeket használtam. Sajnos rengetegen voltak a tavon, ezért viszonylag kis helyünk maradt, nem is tűnt túlságosan bíztatónak halfogás szempontjából, de azért nekiveselkedtünk a horgászatnak.

Bővebben...

Márciusi methodozás

Múlt héten ismét kilátogattam egy gyors horgászat erejéig kedvelt vizemre, Paksra. Sajnos folyamatosan időhiányban szenvedek, de a kedvelt horgászmódszeremmel, a methodozással így is eredményes tudok lenni, persze a megfelelő csaliválasztás mellett. Az esetek nagy százalékában a fűszeres ízvilágot részesítem előnyben, most sem volt ez másképp, a Red Army Method Mixet töltöttem a kosárba.

Bővebben...

Fagyos éjjelek nagypontyokkal Nagytevelen

2017-es első 48 órás túrám Március 13-ra esett. Édesapámmal a nagyteveli víztározót vettük célkeresztbe, melyen már jó pár éve tag vagyok, így nem volt ismeretlen. A víz nem egy egyszerű pálya, főként azért, mert rengeteg a tuskó a vízben, ami nekünk láthatatlan, de a halak minden egyes kis menedéket ismernek és megakasztás után egyszerre a közelben lévő tuskó felé veszik az irányt, megnehezítve ezzel minden horgász esélyét a kifogásukra.

Bővebben...

Sebhelyesarcú

Sziasztok kedves Pontyhorgászok! A 2017-es szezon végre nálunk is megkezdődött, ugyanis március 17-ével kezdődően 72 órát tölthettünk horgászattal a vízparton. (Hogy a beszámoló miért ezt a címet kapta, az természetesen ki fog derülni az írásból.) Ilyenkor tavasszal újra aktívak lesznek bajszos barátaink, bár sokan azt hiszik, hogy a felmelegedéstől, de ennek elsősorban nem ez az oka. A levegő hőmérséklet hiába melegszik ugrásszerűen, a vízhőfok sokkal lassabban emelkedik.

Bővebben...

Tavaszi finomszerelékes peca

Az idei év második horgászatán a method kosarat lecseréltem bordásra, mivel nagyobb távolságban keresgettem a halakat. Az etetőanyagot a CFB palettáján megtalálható alapanyagokból készítettem el, aminek az alapját darált CSL pellet, illetve gyümölcsös, édes bojli adta. Ehhez tettem még édesítőt, mikropelletet és CSL liquidet. Horogcsalinak CFB Ghost, 14mm-es Cream Dream bojli, 10mm-es Sunshine fluoro popup, valamint Light hook Red army-Rred dream 10-mm-es bojlikat használtam. Nagyon változékony volt az idő, de a halak kapókedvét ez nem befolyásolta. Összesen 12 pontyot sikerült szákba terelnem, gyors fotó után mind visszanyerte szabadságát!

Bővebben...

Full Fruit robbanás Hantoson

Március végén a hosszabbodó nappalok felrázzák teljesen az ébredező természetet. Bekövetkezik a zöld robbanás. A felmelegedő tavasz megindít minden élőlényt, ilyenkor már a reggeli fagyok is megszűnnek. A mai napon kilátogattam a hantosi horgásztóra.

Bővebben...

Szezonnyitó feederezés a Balatonon

A hétvégén elhatároztuk Beni barátommal, hogy lemegyünk a Balcsira egy évindító pecára, ekkor még mit sem sejtve az eredményről. Szombaton reggel 6-kor már a parton voltunk, a hely elfoglalása után nekiálltunk bekeverni az etető anyagot.

Bővebben...

Kora tavasszal az egyesületi vizen

Szedelődzködik a tél. Végérvényesen beköszöntött a tavasz. Vizeink  lassan elérik a 7-8 fokot. A jég fogságából szabadulva lassan a halak kapókedve is visszatér. Mi sem igazolja ezt jobban, mint a mai horgászatom. Etetésre kevés Feeder Pellet 2-3mm méretben került és csalinak az oldódó 20mm-es FULL-LIVER-t választottam. Sikeres napnak lehettem részese.

Bővebben...

Fenyvesi peca

A Március 15-ei ünnep napon, Pál Lajos barátom meghívásának eleget téve ellátogattam a Fenyves tóra. Nappali pár órás dobós horgászatot beszéltünk meg, ezért csalinak a kis méretű Ghost Pop Up-okkal készültem. A mindössze 6 fokos vízben 4 kapásig sikerült eljutnom.Ebből kettő hal meglépett a fák közé az erdőbe, viszont kettőt sikerült elcsípnem egy fotóra. Legnagyobb meglepetésemre közülük az egyik, egy gyönyörű szivárványos pisztráng lett, ami egyben életem első pisztrángja is. Mindkét hal a 14mm-es Cranberry Ghost Pop Up-ra csábult el.

Bővebben...

Kora tavasszal Pátkán

Sikerült kilátogatnom egy gyors horgászatra a pátkai Róth-tóra. Az idő már-már áprilist idéző meleg annak ellenére, hogy még csak egy hete ment le a jég a tóról. Most az oldódó 20mm-es RED-CELL-t választottam csalizásra és etetésre egyaránt. A nap folyamán igen jól reagáltak rá a kisebb testű pontyok, de szerencsémre sikerült egy szebb 16,3kg-os tövest is a szákba terelnem ezzel a fűszeres, kolbászos bojlival.

Bővebben...

Novemberi horgászat Merenyén

November közepét írjuk. A hideg víz ellenére elhatároztam, hogy ellátogatok egy 3 napos pecára, egy kis kikapcsolódásra Merenyére. Csalinak a már sokat bizonyított Redarmy és Monster fish bojlit vittem magammal. Az első két napot megúsztam kapás nélkül, a harmadik nap viszont pár óra alatt sikerült fogni 4 darab darabosabb halat, köztük egy 20.6 kilós brutális erejű tövest.

Bővebben...

Március újratöltve

Már a téli hónapokban eldöntöttem, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ugyanazon a kavicsbánya tavon kezdem az évet, ahol előző szezonban is. A helyszín kiválasztásánál jelentős mértékben közrejátszott a tavalyi sikeres horgászat emlékei. Titkon reménykedtem egy aktív pecában, ahol lehetőségem lesz darabosabb pocakosok lencse végre kapásában is. A horgászatomat közvetlenül a jégolvadás utáni napokra terveztem, ami hellyel-közzel sikerült is. Az előző évvel ellentétben most egyedül indultam a 48 órás horgászatra.

Bővebben...

A bánya kapujában

Mindig is különleges érzés fogja el a horgászt, amikor eljön az ideje egy hosszú pecának. Gondos felkészülést igényel, mind anyagiakban, mind fejben. Bennünk is ezek az érzések kavarogtak Horváth Dániel barátommal, amikor az egy hetes bányatavi horgászatunkra készültünk. Hetekkel a „nyaralás” kezdete előtt megkezdtük a felkészülést, mindkettőnknek egy célja volt: kifogni az adott körülményekhez képest legnagyobb, legkülönlegesebb pontyot.

Bővebben...

Téli horgászat a Nádor-csatornán

A Nádor csatorna egy szakaszának a halászati hasznosítási jogát az Aranyponty Zrt. nyerte el. A haszonbérlő a halgazdálkodási tervnek megfelelően telepít és horgásztat. Itt már a tavalyi évben is sikerült szép, egészséges bajszosokat fognom.

Bővebben...

Téli methodozás a Villantó tavon

Ezen a téli napon a Villantó tóra mentünk horgászni. A víz jégmentes volt, köszönhetően talán a kissé melegebb időnek. De a szél azért mutatta erejét hol gyengén, hol viharosan. Elhatároztam kipróbálom a Horváth Csabitól kapott új etetőanyagot és a ghost termékeket.

Bővebben...

2017.02.25 - Az idei év első horgászata

Az idei tél megmutatta az igazi arcát. Befagytak vizeink, olykor elérve az 30 cm vastagságú jégpáncélt. Nagyon lassan olvadtak ki vizeink, szinte már tavasz lett, mire esélyem volt a szezon megkezdésére, ezért szerintem nem csak én, hanem minden sporthorgász társam nagyon várta már az idei kezdést. Tavaly is hasonlóan hideg vízből sikerült egy pár termetesebb halat a szákba terelnem. Most a számomra még új FULL FRUIT-ot vittem magammal oldódó 20mm-es változatban. A hideg víz ellenére sikerült horogvégre csábítani egy 15 kg feletti tükröst, aminek igazán örültem.

Bővebben...

A 2017. év első közös horgászata

Guszti barátom (Szalai Gergő) múlt szombaton évnyitó horgászatra hívott egy gyors feederezés formájában. Mivel egy jó horgászatra az ember mindig szívesen szakít időt, így megkezdtük az évünket a Paksi Atomerőmű IV-es számú „Füzes” horgásztaván.

Bővebben...

DOT SPOD vs. SPOMB

Néhol megadta magát a jég, így a vasárnap délelőtt egy része a DOT SPOD és a SPOMB (legnagyobb kivitel) etetőrakéták összehasonlításával töltöttük.

Bővebben...

Az indián nyár óriásai

A szeptember és az október mindig is a legjobb nagyhalas időszak számomra illetve minden pontyhorgásznak. A természet sokszor két arcát mutatja egyszer fent és egyszer lent. Mikor új vízre látogatok mindig kételyek gyötörnek és a vajon mikor lesz az első kapás , illetve hogy lesz-e egyáltalán. 4 napos horgászat alatt mindent egy lapra tettem fel csali választás terén és csak a szerencsében bízhattam hogy jókor leszek jó helyen.

Bővebben...

2016-os év összefoglalóm

Fényképeimet nézegetve, jómagam is arra az elhatározásra jutottam, készítek egy összefoglaló írást a 2016-os évemről, illetve annak pár kiemelkedő történéséről. Ebben az évben kezdtem a CFB-s pályafutásomat, és álmomban sem gondoltam volna, még az év elején hogy ilyen szezont tudok zárni.

Bővebben...

Őszi horgászat a DEEP SEA WORLD-del

Októberbe már fosztja az ősz a fákat, hűvösödik már, a talaj menti fagyok nem oly ritkák, a vizek is lehűltek. A hőmérséklet nagyon lassan akart emelkedni, és a köd is nehézkesen szakadozott fel. Délelőtt 10 órára tisztult ki a táj a szemünk előtt és ezt az időpontot a halak is megvárták. Az első kapásom az oldódó DEEP SEA WORLD-re jött, ilyen rángatós, ejtős jellegű. Bevágtam, de éreztem, hogy nagy az ellenfél a damil túlsó végén. Hát igen szép töves érkezett, melynek súlya 18,4 kg volt, és a nap további részében se volt megállás.

Bővebben...

Emlékek 2016-ból

Péntek délután van és én bámulok ki az iroda ablakán. Nézem a Dunán hömpölygő jégtáblákat. Január közepe van. Hirtelen eszembe jut, hogy ideje újra megnézni az Időkép oldalát, hátha mutat végre valami enyhülést, de sajnos semmi változás nincs a tegnapihoz képest. A fagy továbbra is kitart, enyhülésnek nyomát sem látom. Tudom, hogy a vizeinket még hosszú ideig vastag jégpáncél fogja borítani. Tudom, hogy türelmesnek kell lennem, de már egyre nehezebb… a szemem visszatéved a jégtáblákra, és ahogy a lassan hömpölygő vizet nézem, felsejlenek előttem az elősző szezon képei. A Fehérvárcsurgói-tározót látom magam előtt… Hirtelen éles hang üti meg a fülemet. Talán kapás van? Nem, ez csak a telefonom…

Bővebben...

A barátságtalan őszben

Egy levél a földre hull, és nem sokára az őszi táj a sötétségből feldereng, lassan már itt a pirkadat. Az idő igazi őszi nyirkos, lucskos és hideg. Vizeink már lehűltek, 12 fokosak. Ebben az időben nem is volt kérdés, hogy a jól bevált 20mm-es oldódó GREEN BEAST bojlit választom csalinak, és ezt szántam etetésre is. A hideg víz már lassabban bontotta: 3 órás oldódási időre nőtt a nyáron tapasztalt egy órás oldódási időtartam. Ez a csali megfelelt gyors nappali horgászatra, és szép halakat sikerült vele horog végre csalnom.

Bővebben...

Mi így búcsúztunk 2016-tól

Karácsony tájékán a legtöbb ember a családjával tölti az időt és ez alól nem kivétel a horgász sem. Nálunk sem történt ez másképp, rokonok jöttek-mentek de ahogy véget ért ez a pár nap,  azon tanakodtam hogyan s miként lehetne még idén eljutni pecázni és halat fogni. Tavainkat már jócskán jég borítja, így nem sok lehetőség maradt.

Bővebben...

Visszatekintés a 2016-os évre, avagy első évem a CFB-vel

Lementek az ünnepek és elkezdődött az újév is, a tavak már egy hónapja be vannak fagyva, így eljött az ideje annak, hogy visszatekintsek egy kicsit a 2016-os évre. Az egész évet a CFB feederes pecásaként  horgásztam végig és értem el kisebb nagyobb sikereket. Sikerült megfognom életem legnagyobb tok halát illetve a ponty rekordomat is sikerült megdöntenem, de kezdjük az elején.

Bővebben...

Az igazi vadvíz II: Kis-Balaton - Előkészületek

Az előző részben szó volt róla, hogy a déli oldalt választottam, annak is az elejét, mellyel szemben kb 90 m-re nagy területen sulyomrengeteg található. Etetésen sokat gondolkodtam, hogy mi legyen, mivel nem szabad kialakítani nagy mennyiségű szoktató etetést, ezért pecák megkezdése előtt a horgászatra szánt mennyiséget juttattam be. Ezt spomb segítségével végeztem el.

Bővebben...

Hibriddel a havas mínuszokban

Az idei év első igazán hideg, havas, mínuszokkal tarkított hétvégéjét jósolták November elejére. Így nem nagyon kellett gondolkodnom azon, hogy ezen a hétvégén a Pontyshow-ra vagy inkább a tóra látogassak el.

Bővebben...

Egy halban gazdag tótesztelés Ökördin

Bogáromi Ádám tógazda meghívására érkeztem az Ökördi Szigetes Tóra 2016.09.29-én. Sajnos csak délután 1 órától 5-ig volt időm. A tógazdával folytatott beszélgetés alatt megtudtam, hogy a tó 3,5 hektáros, mely jövőre 6,5 hektárra bővül és 1,5-2 méter mély. A tavon a halőrháznál lehet jegyet váltani és egy oldalról engedélyezett a horgászat. Pontyok legöregebbjei meghaladják a 25 kg-ot, de amurból is mérlegeltek már 18kg-ot meghaladó példányt. Külön kiemelte az 5-8 kg közötti Szibériai tokokat is. Engem első látásra a rendezett környezett ragadott meg. 

Bővebben...

Az év utolsó horgászata az egyesületi tavon

Idén nagyon korán beköszöntött a tél. December közepe felé be is fagytak állóvizeink. Az ünnepekre viszont megenyhült az idő és a 12 fokos enyhe időnek köszönhetően olvadásnak indult az egyesületi víz. Hála a nagyon erős szélnek lefújta a jeget a tóról. Nem is vártam többre ki is látogattam egy gyors év végi horgászatra, hisz figyelve az időt egy újabb hidegfront közelgett, ami hamar összehúzza újra a tó vízét, mely hamar jégmezővé változik. Az oldódó RED-CELL bojlit vittem magammal. Ezzel etettem és csaliztam. 30-45 percenként helyet váltva sikerült rátalálni a halakra és egy pár szebb példányt sikerült szákba terelni.

Bővebben...

Peca a Pontyshow alatt

A hétvégén, Pontyshow helyett meglátogattam a Széki tavat, egy 48 órás pecára.Csalinak oldódó 24mm-es Green Beast-et és szintén 24mm-es Hibridet vittem magammal. Az időjárás nem kímélt, kaptam a 48 óra alatt esőt, viharos szelet, havat és fagyot is. De azért sikerült jó pár szép bajszost fényképező elé csalni köztük egy igazán szép 17.85kg-os tükröst is, egytől egyig a Hibridnek köszönhetően.

Bővebben...

Novemberi éjszakák

November első hétvégéjén egyedül érkeztem egyesületi tavamra a Széki-tóra, egy 2 éjszakás horgászatra. Maga a tó Veszprém megyében található Ajka és Devecser között a 8-as számú főút mellett. A 68 hektáros a Csigere patak 1978 évi. felduzzasztásával keletkezett. A befolyótól a gátig folyamatosan mélyül, változatos mederviszonyokkal és csodálatos halfaunával rendelkezik. Átlagmélysége 1–7 m. A tóban megtalálható ponty, amur, compó, keszeg, kárász, busa, csuka, süllő, harcsa, balin, kősüllő.

Bővebben...

Október derekán, a Tőzegen

Ismét kedvenc tőzeg tavamra esett a választás. Szerda délután szakadó esőben érkeztünk a tóra, kipakolás után a baráti társasággal elfogyasztottuk a vacsorát, majd vártuk a reggelt, hogy elkezdődjön a túra. Kétféle csalival készültem 14 mm hibrid és 14mm oldódó és főtt  Red cell-lel, etetésnek a már jól bevált apró magmix és pellet került a csalik köré, amit kishajóval juttattam a helyére.

Bővebben...

Amikor a front meghozza...

Az idei évben csak úgy jöttek mentek a frontok és sokszor nem váltották be a hozzá fűzött reményeket. Mindenki tudja és mindenki érzi hogy itt valami nincsen rendben és nem ilyen szokott lenni az időjárásunk. Ezért idén már több alkalommal tapasztaltam hogy hiába ért oda a front ahol vagyok csak rosszabb lett a halak kapókedve. No de most egy olyan horgászatról számolok be nektek ahol a nullából egy igen eredményes túra kerekedett.

Bővebben...

Novemberi peca a Balatonon

Több mint két év kihagyás után ismét arra az elhatározásra jutottam, hogy célba veszem a Balatont. Az időpontválasztással viszont kicsit bajban voltam, mert amikor szerettem volna menni, akkor sajnos különböző elfoglaltságok miatt nem jött össze, és utána kicsit tartottam attól, hogy a víz túlságosan visszahűl. Ebben az időszakban viszont azt szeretem, hogy már nincsenek turisták, kevés ember horgászik partról és már csónakkal is egyre kevesebben és rövidebb időre mennek ki horgászni. Tehát ez azt jelenti, hogy nincs szomszéd és nyugalom van . Így hát teljes mértékben élvezni lehet a horgászat adta örömöket.

Bővebben...

2016: CFB éves összefoglaló

Visszatekintve az évre mikor még a zord tél javába tombolt próbáltam összeállítani az ez évre kitűzött célokat, melyeket többé kevésbe sikerült is megvalósítanom.

Bővebben...

Teóriák és tények

Augusztus közepére tervezett túrám egy bányatóra esett, mely a nehezen meghorgászható vizek közé tartozik. Bár az igazság az, hogy sikerült már 2-szer horgásznom ezen a vízen, de eddig más részén és nem sok sikerrel, egy-két kisebb hal megfogását leszámítva. 120-130 Ha vízterülettel rendelkezik átlagmélysége 6-7 m... Akadó tudtommal egy-két helyen fordul, elő de nem számottevő.

Bővebben...

Az igazi vadvíz - III. rész - Az első napok

Az első horgászat napja nehezen indult. Június 5-én korai kelés után 4 órára már a vízben voltak a szerelékek. Hosszas várakozás után fél 6 környékén a balos botom sült el először.

Bővebben...

Fehérvárcsurgó - 2016 ősz

Az idei ősz folyamán 2 hetet töltöttem el kedvenc tavam, a Fehérvárcsurgói tározó partján. Az első túrát szeptember közepére terveztem, a második hétre pedig november első hetében került sor. Akik ismerik a tározót, tudják, hogy egy nagyon rapszodikus vízről van szó, de az idei ősz a régi, a rutinos csurgói horgászok szerint is egyedülálló volt. Tudni kell, hogy teljesen normális jelenség az, ha 2-3 napig még kapásig sem sikerül eljutunk a tározón, de idén ősszel előfordult, hogy hetek teltek értékelhető kapás nélkül.

Bővebben...

Őze tanyai horgászat

Szezonzáró horgászatunk helyszínéül az Őze Tanyai horgásztavat választottuk, ahol 3 napot sikerült eltöltenünk a hosszú hétvégéből. Etetésre és csalizásra 20 mm-es oldódó bojlikat használtunk (Red Cell, Cream Dream, Black Jack és Deep Sea World). Kiegészítésként az etetésbe még került egy kevés hibrid bojlit, 4mm-es micro pelletet és egy magkeveréket amelyik tigrismogyoróból, kenderből és repcéből állt. A végén az egészet Carp Stimulate Liquidbe áztattam és megszórtam Red army method mixel.

Bővebben...

Széki-tavi éjszakák

A hétvégére nem terveztem pecát családi okok miatt, de nem bírtam magammal, ezért pénteken és szombaton kilátogattam a széki-tóra 1 – 1 éjszakára. Csali választásom most a Red Dream és Green Beats bojlikra esett 24 illetve 30mm-es méretben. Az etetés néhány szem bojiból állt, koncentráltan. A két éjszaka összesen 7 db pontyot sikerült matracra fektetnem ebből 4 db volt 10kg feletti közöttük egy gyönyörű 17,6kg gömböc.

Bővebben...

Az ősz első halai

Október elején járunk, hidegebbek a nappalok, hűvösek az éjszakák. Vizeink hőmérséklete is lassan kezd lejjebb kúszni. Lassan elindul, az az igazi úgy mond nagyhalas időszak is nekünk, pontyhorgászoknak. Mivel kecsegtető volt az idő, így elhatároztam, hogy ki is megyek az egyesületi vizemre egy 48 órás horgászatra.

Bővebben...

A „szél” a barátunk, vagy talán mégsem...

Az örök közhelynek hangzó mondásunk miszerint „Véletlenek nincsenek!” Akár jellemezheti is a nemrégiben zajló túránkat.  Kezdésnek egy elmaradt verseny miatt kellett új helyszínt keresnünk.  Majd egy régi barátunk csatlakozása, akivel sok-sok éve tervezünk egy közös pecát. Véletlenek sokasága, vagy talán a sors iróniája? Igazából mindegy is.  A lényeg, hogy egy vasárnapi hajnalon, 3-an vettük az irányt a Palotási tó felé.

Bővebben...

Methodozás a Hidegvölgyi horgásztavon

Mai nap a Siófok határában található Hidegvölgyi horgásztóra terveztem egy kis methodos pecát. Körülbelül 2 éve nem horgásztam a tavon. Itt az ősz a reggelek elég hűvösek már én ilyenkor már csak édes kajákkal indulok neki a horgászatnak. A mai pecára is egy édes halas keveréket vittem ami 2mm-s feeder pelletből darált CFB Red Dream bojliból állt amit kevés epres aromával tovább aromáztam. Csalinak a CFB ghost popupokat illetve 8x10mm-s popupokat és 10 mm-s bojlikat használtam.

Bővebben...

További cikkek...

 1. Először Merenyén
 2. Baráti horgászat Gyékényesen
 3. 48 óra a Berek Horgászparkban
 4. Első versenyem a CFB csalikkal
 5. Széki-tavi egy éjszakás peca
 6. XI. Amatőr Bojlis Maconka Kupa
 7. Szeszélyes őszi horgászat Hantoson
 8. Nyári horgászat Gyékényesen
 9. Kalózhajó a lucernásban
 10. Jungle Carp Cup
 11. 100 óra? Krilled it!
 12. Nyár végén a RED CELL-lel
 13. Augusztusi bojlizás
 14. Feeder praktikák CFB termékekkel
 15. Nappali gyors peca a RED-CELL-lel
 16. River bojlival a kislóki horgásztavon
 17. Csodás nap az egyesületi vízen
 18. Vadkan tavi kalandok
 19. Az igazi vadvíz - I. rész - Fedezz fel!
 20. 48 óra a zalaszentmiháyi Öreg-tavon
 21. Újra az egyesületi tavon
 22. Fehérvárcsurgó - 2016 május
 23. Fehérvárcsurgó - 2016 július
 24. Baráti horgászat a Dolnobarsky tavon
 25. Délutáni gyors peca
 26. Viharos hantosi horgászat
 27. Egy baráti hétvége
 28. Hétvége a bonnyai hármas tavon
 29. Egyesületi tavon a Green Beast-tel
 30. Zalacsányi horgászat
 31. Nagy halak birodalmában 2.
 32. Hétvége a Bereki tavon
 33. Nyári nap a pátkai Róth tavon
 34. Nyári horgászat az RSD-n
 35. Ti küldtétek - Kollár Norbert: Új egyéni rekord
 36. Egyedül Bontován
 37. RED-CELL imádó óriások éjszakája
 38. Móri horgászat az öcsémmel
 39. I. Nagyréti Carp Cup
 40. Irány a Bereki Tó
 41. Nagycsepelyi peca
 42. Egyesületi vizeken
 43. CFB-vel a Kis-Balatonon
 44. Ismerkedés a Zöld pokollal
 45. Júniusi peca
 46. Fűszeres-krémes, avagy RedArmy-Cream Dream
 47. Első nyári horgászat Móron
 48. A csodás egyesületi vizen
 49. Oldódó CFB Deep Sea World bojlival Móron
 50. Ívás után a Széki-tavon
 51. Visszatérés a CFB-vel Ábrahámhegyre
 52. Nagy tükrös
 53. Bontovai baráti találkozó
 54. Napijegyezés csúcsra járatva!
 55. Ha amur, akkor kukorica
 56. 48 óra a tökösben
 57. Szezonkezdet frontos időben
 58. Meglepetés helytől a rekordfogásig
 59. 48 óra a Balatonon
 60. Szezonkezdet Palicson
 61. Zalaszentmihály
 62. Márciusi meglepetések
 63. Verseny az Árpád-hegyi tavon
 64. Két nap a Széki tavon
 65. Gyermeknapi örömpeca
 66. Ismeretlen vizeken
 67. Az első pölöskei túrám
 68. Tavaszi túra a Balatonon
 69. Egy rekordom krónikája
 70. Szarvas-tavi kaland
 71. Egy héttel az IBCC 2016 előtt
 72. Egy nehéz kezdet
 73. Víztípusok - csali választás egy idegen víz partján
 74. Tavaszi kalandozás Háromfán
 75. Extrém horgászat az El Diablo-n
 76. 48 Óra Lőrintén
 77. Szezonkezdés a móri Ezerjó tavon
 78. Életem eddigi legszebb fogása
 79. Várpalota SII
 80. Márciusi "random" horgászat a Balatonon
 81. Tavaszi örömpeca Háromfán
 82. Fagyos éjjeli pontyok a Berekben
 83. Barátkozás a CFB Method pack-kal
 84. Frontos napok
 85. CFB Ghost pop up teszt
 86. Szabadbattyán
 87. Hibriddel a tőzegbányán
 88. Első áprilisi horgászatom
 89. Amikor egy teória szertefoszlik
 90. Tavaszi szünet IV.
 91. Tavaszi szünet III.
 92. Tavaszi szünet II.
 93. Tavaszi szünet I.
 94. Bonnyai tórekord CFB-vel
 95. Manapság már csak a „Lac” a menő?
 96. Tőzeges szezonkezdet
 97. Évkezdés CFB-vel
 98. Februári tok áradat
 99. Nagyrédei szezonkezdet
 100. Első márciusi horgászat
 101. Halas kezdet
 102. Szezonkezdés a Pápai Tavakon
 103. Februári szezonnyitó horgászat
 104. Duna - Belépés az igazi pontyhorgászatba…
 105. CFB method-feeder teszt
 106. Fagyos "melegség"
 107. Az ébredő természet, olvadás után
 108. Sikeres horgászat, jó alkalmazkodó készség…
 109. Majd ha fagy
 110. Feederezéshez használt CFB csalik
 111. Évzáró peca Battyánpusztán
 112. Egy kiskorpádi nyár
 113. Merenyei kalandok
 114. Szerelékek felmelegedő vizekre és az év további szakaszára
 115. Szénási pontyok nyomában!
 116. Gyékényesi egyéjszkás horgászat
 117. November végi feederezes a Joker tavon
 118. Decemberi feederezés
 119. Pontyok a fagyos bányatóból
 120. 2015: CFB Éves összefoglaló
 121. Nyári horgászat a Sárberki Horgásztavon
 122. I. Boilie Challange Masters Kupa - Pölöske
 123. Októberi ítéletidő a Balatonon
 124. CFB-vel lehűlő vízben
 125. Évzáró örömpeca Szászpán
 126. Zalaszentmihályi szintvizsga
 127. Őszi feederezés a CFB-vel
 128. Cream Dreamről egy volt szkeptikustól
 129. Hétvégi methodozás
 130. Ahol minden elkezdődött
 131. Zavaros kezdetű Dzsungel királya kupa a kedvenc tavamon
 132. Decemberi hétvégék - a jó horgász erénye a türelem
 133. Egy peca - három rekord
 134. Cream Dream teszt Pölöskén
 135. CFB csalikkal az Aréna gladiátorai ellen
 136. Horgászat a Dolnobarsky tavon
 137. Finomszerelékkel a Balatonon
 138. Zeusz harmadszor
 139. Amit már tudunk a CFB feeder mix összeállításáról
 140. Családi kiruccanás Harsányban
 141. CFB Feeder teszt
 142. A ’’ spanyol ” éjszaka
 143. Pelletes teszt egy kisvárosi tavon
 144. Rekordok közelében és még azon is túl
 145. Az ecsédi Vég-tó nagy pontyai
 146. Szeptemberi rövid peca a Balatonon
 147. Élménypeca ismeretlen vizeken
 148. Csurgói amurok
 149. Rekordok éjszakája!
 150. Nagy halak birodalmában
 151. FEEDER-METHOD: Akasztói, sziki pontyok nyomában a CFB-vel
 152. Fehérvárcsurgói víztározó, avagy az amurok Mekkája
 153. FEEDER METHOD: Versenyt nyerni CFB-vel
 154. Jungle Carp Cup - Zalaszentmihály 2015
 155. Nyárból az őszbe
 156. Új csalik, új remények
 157. Kalandozások új egyesületi vízen CFB csalikkal
 158. A beváltott nyeremény
 159. Nádudvari örömpeca!
 160. Hangonyi tesztpeca
 161. Rekordok hete Merenyén
 162. Nagy pontyok nyomában
 163. Nyár végi 4 napos peca a Keszthelyi-öbölben
 164. Cream Dream teszt a Kotrón
 165. Ötvözés
 166. Háromfa a Zöld Pokol, CFB Natur sour és CFB Sunshine bojlikkal
 167. Barátságban, azaz egy újonc első élményei a bojlis versenyek világában
 168. Pontyhorgászat az erdőben
 169. 48 óra egy szerb tavon
 170. Dömötör Dominik fogásai CFB Full Liver bojlival
 171. Horgászok küldték: 24 óra a Bázis tavon
 172. Pátkai tűzijáték
 173. Kalandozás CFB csalikkal, egyesületi vízen
 174. Method feederezés CFB csalikkal
 175. Csak ahogy Matula bácsi...
 176. Egy igazi tökös pálya
 177. Baráti horgászverseny Nagyrédén
 178. A lehetetlen néha lehetséges
 179. I. CFB baráti találkozó
 180. CFB Red Army, avagy 4 napos harsányi álompeca
 181. Birdfood, ahogyan én csinálom
 182. Szűcsi Völgy tó
 183. Horgászok Küldték:Van élet az akadókon túl, avagy bevetésen a vörös hadsereg!
 184. Álmatlan éjszakák, nyugodt nappalok
 185. Két teljesen különböző peca a Sustra-i víztározón
 186. Litván pontyok
 187. Dobós peca a Csaba–tavon!
 188. Ezért megérte várni! Egy egyéni rekord története…
 189. Egy eredményes horgászat a VII. Háziréti Bojlis Kupán - ahogy én és a társam látjuk
 190. Májusi eső aranyat ér!
 191. Évadnyitó a Csaba-tavon
 192. Óriások dobótávon
 193. Horgászok küldték:Emlékezetes pünkösdi gyors peca
 194. 48 óra alatt fent is és lent is
 195. Nyári fűszeres favorit – Redliver
 196. Friss Hibriddel Hantoson
 197. CFB csalikkal Olaszországban
 198. CFB a method feederezés világában
 199. Csúcsdöntések hete
 200. Rövid pecák, nagy halak!

Vonalban