48 óra a Farkincás tavon

Rodler Tamás barátom meghívásának eleget téve október végén ellátogattam Püspökmolnári mellett elhelyezkedő régi kavicsbánya tóra, ami 8 hektáron rejti el kisebb-nagyobb bajszosait. Helyfoglalásunk a tó közepére esett egy benyúló nyelvre, aminek bal oldalán egy öböl, előttünk pedig a nyílt vízrész volt. Megérkezéskor gyorsan neki álltunk feltérképezni a mederaljzatot átlag mélység 2 m, találtunk egy kavicsos részt amit jónak találtuk, elhelyeztük bójánkat és megegyeztünk hogy egy-egy bottal meghorgásszuk. A másik botjainkat kereső botokra szántuk bokrok alját, partszélt próbáljuk.

 

48 óra a Farkincás tavon

Szerelékek helyükön

 

Csalinak oldódó Red army-t és Red dream-et választottuk 30mm illetve 20mm nagyságban. Alap etetésre magot alkalmaztunk.

                                                            

48 óra a Farkincás tavon

Red Army 30mm oldódó

 

48 óra a Farkincás tavon

Red Dream 20mm oldódó

 

A halak hagytak aznap minket pihenni, meg tudtuk osztani egymással tapasztalatainkat, élményeinket. Lassan sötétedett, így a mozdulatlanul maradt csalikat éjszakára frissítettük és reménykedtünk, hogy a halak kapókedve megváltozik, majd ezek után folytattuk a pihenést, mikor késő éjjel megszólalt az a bizonyos hang, amire vártunk.

 

48 óra a Farkincás tavon

12.70kg-os első jelentkező volt Red Dreamre

 

Ezen az éjszakán, sajnos Tamás barátomnak nem volt jelentkezője. A bójának a jobb oldalát, vagyis az én részemre eső helyet birtokolták bajszosaink. Ez éjjel 5db pontyot sikerült szákba terelnünk, ők kisebbek voltak 9-10,5 kg-ig.

                                                            

48 óra a Farkincás tavon

9.80kg-od Red Dream faló

 

Reggel átbeszéltük az éjszaka történéseit, de ismét közbevágott egy újabb látogató.

                                                        

48 óra a Farkincás tavon

11.80kg-os erőgép ami Red Army csábításának nem tudott ellenálni

 

Utolsó éjszakán megérkezett Tamás várva várt kapása is lassú komótos csipogó hangra ébredtünk. 20 perces fárasztás után szákba tereltük. Mikor bölcsőbe fektettük kiült az arcunkra az öröm.

 

48 óra a Farkincás tavon

18.10 kg-os öreg tólakó Red Army rabja lett ő is

 

Reggel elkezdtünk pakolni élményekkel tele, és megbeszéltük hogy jövőre ugyanitt találkozunk. 48 óra alatt 9 kapásunk volt, összfogásunk 96,20 kg. A hideghez képest meg voltunk elégedve vele.

 

Írta: Belancsics Márk

Carp Friend Baits Team - Barátságban a halakkal

Vonalban