Cikkek
Hegyek között, extrém időjárásban

Minden horgásztúrának megvan a maga szépsége, ha nem is fogunk kapitális halakat, akkor is ha nyitott szemmel járunk észrevehetjük a természet szépségét. Ilyenkor a kevesebb és kisebb halak is pont ugyanolyan örömet tudnak okozni mint egy 20 pluszos. Valószínű, hogy ilyenkor is megvan az oka és a magyarázata hogy miért is nem tudtunk elkapni egy - egy nagyobb halat és manapság egyre többször az időjárásban kell keresni a magyarázatot és abban hogy ez hogyan függ össze a halak viselkedésével. A hirtelen időjárás változást egyre nehezebben viselik pikkelyes barátaink és ez kihat a táplálkozásukra is.
Fagyos pontyok nyomában a Bontovai tavon
A téli időszak a legnehezebb a pontyhorgászatban. A probléma az, hogy a hideg idő miatt a halak metabolizmusa (anyagcseréje) lelassul, így nincs szükségük annyi táplálékra, mint a melegebb időszakban. Néhány évvel ezelőtt még általánosan elfogadott volt, hogy a hidegebb hónapokban szinte lehetetlen pontyot fogni, azonban mióta megfelelő eszközök állnak rendelkezésre a hosszabb ideig tartó horgászatra, mint például a megfelelő sátrak, hálózsákok, öltözékek, bebizonyosodott, hogy még ebben az időszakban is meg lehet fogni őket. Így történt ez Január 31-én is.
Őszi Tanulságok I.

Az ősz minden pontyhorgász számára egy varázslatos időszak. Ilyenkor egy egészen új arcát mutatja a természet és ez fokozottan igaz a horgászatra, a halakra is. A pontyok ilyenkor már készülnek a télre és általában az óvatos, kapitális példányok is könnyebben horogra csalhatóak. Célom egy igazi őszi színekben pompázó kapitális ponty megfogása volt októberi túrám során. Hogy sikerült-e? A cikkben kiderül...tartsatok velem!
Rövid peca a Kotrón

Már alig vártam, hogy október végén újra találkozhassak szeretett barátaimmal, akik nyár után, újra úgy döntöttek, hogy ellátogatnak a gyékényesi tó partjára. Gyors, telefonos egyeztetés folyamán megbeszéltük a tervet, hogy nappal kint sátrazunk a nyílt vízen, a hűvös éjszakát pedig a meleg nyaralóban töltjük. Nagy izgalommal vártuk a napot, amikor végre bevethettük szerelékeinket a bányató kristálytiszta vízébe.
Full „Amino-Liver” bojli

Február vége-március eleje sokak számára a szezonkezdetre szánt bojlik elkészítésének az időszaka. Tamás barátommal mi is úgy döntöttünk, hogy „legurítunk” néhány kilót. Szerettünk volna valami egyedit kipróbálni, ezért kétféle CFB mix keverésékéből készítettük: 50% Full Amino + 50 % Full Liver. Mivel mindkét mix nagyon karakteres illattal rendelkezik és sok természetes kivonatot használtunk, ezért aroma nélkül készítettük.