Elsőnek Palotáson

Sziasztok! Október elején részt vettünk barátommal Palotáson egy 4 napos horgászaton. Mivel elsőnek horgásztam a tavon ezért rá hagyatkoztam az etetés illetve ízvilág kiválasztásában ezért esett a Belachan Squid-re döntésem.

Bővebben...

Dunaszegi bányató

Sziasztok! Engedjétek meg hogy elmeséljem nektek az idei első őszi egyhetes horgásztúrámat, ami parádésan sikerült. Az említett pecát Győrtől nem messze Dunaszeg határában egy magán kézben lévő bányatavon tartottam. A túra előtt sikerült le jutnom egy éjszakára horgászni. Két-három napos elő etetést követően már bent is voltak a botok.

Bővebben...

Kedvenc tavunk, a Tőzeges-tó

A héten sikerült kilátogatnunk egy túra erejéig egyik kedvenc helyünkre a Nemesnádudvari Tőzeges-tóra, melyet minden évben meglátogatunk a természetközeli élmény a barátságos fogadtatás és nem utolsó sorba a kivételes halállománya miatt. Az ősz beköszöntével most nem a tó méltán híres tok állományát vettük célba, hanem a szintén kivételes pontyok voltak a célhalaink, ezekből is a nagyobb példányokat szerettük volna horog végre csalni.

Bővebben...

Pogányi nagyhalfogó verseny

Szia Csabi! Indultam a 96 órás Pogányi nagyhalfogó versenyen,ami szeptember 23-tól 27-ig került megrendezésre. Első nap reggel a helyek sorsolása után, gyors kipakolás következett, miután csónakkal megkerestem a szerintem ideális helyet a bójáknak, minimális etetés után,amit az egyik helyre a Tigernut 24 mm-es,a másik helyre a Banana boy 24 mm-es golyókat használtam, a botok a helyükre kerültek.

Bővebben...

Baráti horgászat a Ponty tanyán

Sziasztok! Kijutottam újra a víz partra, mostanában elég ritkán sikerül sajnos. Tama Józsi barátommal a Ponty tanyát vettük célba. Későn érkeztünk, volt 11 óra mire a bedobásig jutottam. Full Liver method mix és 2-3 mm-es pellet Squid liquiddel bekeverve volt ami a kosárba került. A peca második felében e kettő keveréke volt a nyerő.

Bővebben...

Sweet Bee teszt decemberben Móron

Ősszel már adódott lehetőségem kipróbálni a jövő évi, édes újdonságot, az EPER-MÉZ “SWEET BEE” golyót, ami abba az időszakba remekül teljesített. Furdalt a kíváncsiság, hogy bő 1 hónappal később, a néhány fokos vízben hogyan teljesítene. Némi EXTRA CSILIS, FŐTT MAGVAK, és 4 mm-es FEEDER PELLETT kíséretében, 20mm-es átmérőben kínáltam fel a csalit a móri pontyok előtt a már mostanra megszokottá vállt, hideg, borongós, kissé szeles időben.

Bővebben...

Szeptember vége Nemesnádudvar

Szeptember végén el látogatunk Nemesnádudvarra a 7-es helyre 3 napra. Amit meg kell mondani hogy nem egyszerű pálya volt. (Akadók,törpék,és stb). Időjárás se volt hozzánk túl kegyes,na és a törpeharcsák se, lehetetlen volt őket ki küszöbölni, de próbáltuk. A legtöbb kapásom nappal volt. Éjszaka a pihenésről szólt.

Bővebben...

Életem hala,Lökösháza

Sziasztok! Életem pontyát tartom a kezemben! A hal pontos súlya 29,80 kg!! Ezt überelni nagyon nehéz lesz, hisz elég kevés időm jut az igazi nagyhalas horgászatokra. Az idei évben ebből mindösszesen kétszer egy hetet tudhatok magam mögött.

Bővebben...

Első bojlizásom a Dunán

Első bojlizásom az élő Dunán. Mivel beszüntették a hivatalos halászatot egyre több jó hír jön az élő vízről, ezért elhatároztuk hogy 5 napra kiülünk és megpróbáljuk megfogni a folyóvízi pontyokat. Már az indulást is kalandos volt, el kellett halasztani 1 héttel a horgászatot mert 2 méterrel megemelkedett a vízszint. Másik helyet is kellett keresni ahol vélhetően ott voltak a pontyok és pár napos előetetést végeztünk.

Bővebben...

Hácsi feeder horgászat

Sziasztok! Egy hosszabb kihagyás után kilátogattam a Hácsi Tölgyes horgásztóra. Az elmúlt nehéz időszak után most jó esett lemenni a kedvenc tavamra és itt egy kellemes napot eltöltenem. Reggel nyitásra már lent is voltam a parton.A szigettel szemben a kettes horgászhelyet foglaltam le. Ez a tavon az egyik kedvenc állásom, ami sok szép halat adott már az  elmúlt évek alatt. :)

Bővebben...

30-as bojli sikere a balatoni túrán

Szia Csaba! A legutóbb rendelt bojlik most a 6-13 kg közötti kisebb pontyokat adták, viszont a tavasszal rendelt és megmaradt spéci friss 30-as Hot Bird (brutál jó illata van és kegyetlen csípős :) ) Beadta a múlt heti balatoni túra nagyját.

Bővebben...

Egyéni rekordom a Hot Birdnek köszönhetem

Sziasztok! Szeretném megosztani veletek gyönyörű fogásaimat képek formájában. Köztük pedig nem utolsó sorban életem hala is látható! Köszönöm Csabi a fantasztikus csalikat.

Bővebben...

Pazar környezet, Pozsár Vendégház

Elszeretnék mesélni egy vagyis inkább kettő beszámolót, egy egy túráról. Hanczik Tibi barátom felkeresett hogy ha lehetőségem van rá akkor mindenképpen menjek el a Pozsár Vendégházba egy horgászatra, nem sok idő elteltével meg is érkeztem a kis családommal (menyasszonyommal és a kislányunkkal) 13-as faházat béreltük ki egy 36 órára.

Bővebben...

48 óra a tokaji Kovács tavon

2020.09.13-15-én újra ellátogattunk a tokaji Kovács tóra egy 48 órás pecára. Gazdag, szép fogásokkal ajándékozott meg minket a tó. Dórinak sikerült 2x javítania a ponty rekordját. Az egyik 22,43 kg és utána pedig 24,15 kg-os tőpontyok személyében. 16 db halat fogtunk 15-24 kg között.

Bővebben...

Tesztbojlik próbája Robival

Szia Csabi! Nyár végén nem sok időm volt pecázni de próbáltam beszorítani a Black Panther és Belachan Squid teszt bojlik kipróbálását egy bánya tavon! Egész jól működtek, és szerintem a víz lehűlésével még több halat fognak adni!

Bővebben...

Új rekord a Deep Sea World bojlival

Sziasztok! Egy nap peca alatt 2 db 20 kg feletti halat köszönhetek a Deep Sea World bojlinak. Sikerült megdönteni az új egyéni rekordomat egy 28,1 kg-os hatalmas tükrössel.

Bővebben...

Jungle Carp Cup - CFB Zeg team

Üdv! Az idei évben is szerencsét próbált csapatunk (Cfb Zeg - Mészegető Máté, Kiss Dávid, Kiss Péter) a már ötödik alkalommal megrendezett Jungle Carp Cup versenyen a Zalaszentmihályi egyesületi tavon. Tavaly sikerült a dobogó legfelső fokáig menetelnünk, így idén is hasonló taktikával, lendülettel és reményekkel vágtunk neki a 6 napnak.

Bővebben...

Baranya Gyöngyszeme

Szeptember első 5 napját sikerült régi kedvenc vizemen Merenyén eltöltenem ráadásul azon az álláson ahol életem első 20 kg feletti pontyát fogtam 15 évvel ezelőtt! Ezúttal Székely Benedek ifjú barátom és párja Móni kísértek el akik még nem jártak ezen a vízen!

Bővebben...

Gyékényes szeptemberben

Sziasztok! Ismét pár napot pecázhattam szeretett gyékényesi tavamon. Örültem, hogy lement a nyári időszak és elcsendesedett a vízpart, így ezért pár napot rászántam a horgászatra. Nem is tétováztam sokat kerestem 2 ideálisnak tűnő helyet és be is húzkodtam.

Bővebben...

1 éjszaka az egyesületi vízen

2020.09.11 reggel érkeztünk meg társammal az egyesületi vizem partjára. Az évszakhoz képest meleg idő volt. 2 éjszakát terveztünk, de sajnos másnap délután össze kellett pakolni, és hazautazni.

Bővebben...

Első behúzós horgászatom

Sziasztok! Első behúzós pecámra hónapokat készültem. Nagyon izgultam és vártam milyen is lehet egy ilyen alkalom irigykedve hallgattam mások beszámolóit és egyet tudtam, én is át akarom élni. Úgy gondolom egy elég nehéz tavat választottam,Fehérvárcsurgót.

Bővebben...

Szeptemberben a Holdfény tavon

Sziasztok! 2020.09.10.-én érkeztünk Lukács Károly csapattársammal egy 72 órás horgászatra, a Csepel-szigeti Holdfény tóra. A kavicsos állást foglaltuk le, ahol már egy kétszemélyes ház is bérelhető, hűtővel és mikróval. Erre a túrára Belachan&Squid, Pink panther, CCP  és Black panther bojlikkal érkeztünk 20-24mm méretekben.

Bővebben...

Új rekord - Merenye

Merenyei foglalásom az általam már ismert 3-as helyre szólt, ahol eddigi ponty rekordom született. Magabiztosan bójáztam, majd etettem és Horváth Csaba bojlijával horgásztam. A nyerő csali a Deep Sea fekvő 24mm-es volt. Érdekesség, hogy minden 20 kg feletti hal nappal érkezett, éjszaka csak 15 kg-ig jutottam.

Bővebben...

Király Ponty horgásztó másodikra

A második 24 órás instant pecámat töltöttem el a Király ponty horgásztavon. Éjszaka gyengén muzsikát, 2 db ponty érkezett 5 kg és 10 kg súlyban. Reggel 7 órakor elkezdtem frissíteni a botokat, a harmadik bot frissítése közben elhúzta a frissen csalizott jobbos botomat, kb 10 perc fárasztás után már a matracon pihegett a nagy tükrös.

Bővebben...

Próba egy ismeretlen vizen

Sziasztok! Legutóbbi pecámon nem a méret hanem a mennyiség volt a cél. Úgymond ismeretlen vízre mentünk egy laza 12 órás horgászatra, ahol mihamarabb kapást szerettem volna elérni, kideríteni milyen halak is lakják a vizet. Helykeresésre a rövid horgászidő miatt Deepert-t, dobható radart használtam.

Bővebben...

Hácsi Tölgyes tó,Vénasszonyok nyara

Sziasztok! Vénaszonyok nyara alkalmával ki látogattam a Hácsi Tölgyes horgásztóra. Reggel késve érkezve pár cuccot otthon hagyva fordultunk meg egy kört szerencsére a tó közel van a lakóhelyemhez.

Bővebben...

A nagyréti tó újra

A csapattal újra a Nagyréti tavat vettük célba már ebben az évben másodjára tudtunk ide ellátogatni. Újabb 2 napot töltöttünk el a tavon sikerült nagyon szép halakat fognunk 8 kg-tól 15 kg-ig.

Bővebben...

Harsányi 80 órás túra Zolival és Pistivel

Ismét sikerült el jutnunk a nagy halak birodalmába Harsányba. A hirtelen lehűlés nem igazán kedvezett a halak kapó kedvének. Nagyon nem akartak bennünket meglátogatni egy rövid időre, de azért sikerült pár szépséget kezünkben tartani.

Bővebben...

Gyékényesi 21+ gyönyörű tőponty

Sziasztok! Kápolna László horgásztársunk szeptemberben Gyékényesen horgászott a Belachan Squid új tesztcsalinkkal. A horgászat eredményes volt sikerült fognia egy gyönyörű 21+ kg-os tőpontyot.

Bővebben...

Első horgászatom a Carp & Carp tavon

Sziasztok! Túl vagyok az első Hejőkeresztúri pecámon a Carp & Carp horgásztavon. Négy éjszakát töltöttem el itt, ami elég nehézkesen indult de jól végződött. A délutánt helykeresésre szántam, mivel most voltam itt először és kevés infóval vágtam neki a pecának.

Bővebben...

9 nap a Király Ponty horgásztavon

Július végén megkezdtük 9 napos horgászatunkat a Király Ponty horgásztavon amelyet már nagyon vártunk. Sokat horgászom ezen a vízen sőt mondhatni rengeteget a megszokott taktikával és technikákkal készültem koncentrált etetés de minőségi csalikkal.

Bővebben...

Nyárbúcsúztató a Kis-Balatonon

Így nyár végén ejtettünk egy kiadós horgásztúrát a Kis-Balatonon. Én az első három nap a déli oldalt választottam, ahol a sulyomtengerrel kellett szembeszállnom...Itt egészen hamar sikerült megtalálnom a halakat, hiszen az első hajnalon már füstölős kapásra ébredtem.

Bővebben...

Széki tavi horgászat tesztcsalikkal

Szia Csabi! Ismét kijutottam egy rövid 36 órás pecára az egyesületi vizemre. Sajnos több idő nem állt rendelkezésemre, egyéb elfoglaltságok miatt,de így is tartalmas horgászatot tudhatok a hátam mögött, melyen az új bojliknak jutott a főszerep. #BlackPhanter #BelachanSquid

Bővebben...

Kristóf Gyékényesi túrája

Szia Csabi! A múlt hetet Gyékényesen töltöttem ahol először próbáltam ki a CFB-s csalikat, amikben nem csalódtam. A túrára a gyékényesen elmaradhatatlan Pink panthert és Black  panthert vittem. Köszönöm Kecskés Atillának az instrukciókat és a tanácsokat, és Csabinak a csalikat!

Bővebben...

Első találkozás a Király Ponty horgásztóval

Első találkozás a Király ponty horgásztóval. Helyfoglalás a kisvízre esett, sejtettem hogy éjszakai pálya lesz inkább. Este 6 órakor érkeztem a tóra, és mivel soha nem jártam még itt izgatottan húztam be botjaimat. Éjszaka folyamán Este 11 és hajnal 4 között 6 kapást sikerült elérnem.

Bővebben...

36 óra Pozsár horgásztó CFB tesztcsalikkal

36 órát töltöttünk a Pozsár horgásztavon! Megint kiválóan bizonyítottak a csalik! A CSALIZÓ EXTRA TIGRISMOGYORÓ XXL (SUNSHINE B ANANÁSZ BANÁN) adott is egy nagyon szép halat! 19,25 kg-s gyönyörű pontyot! Próbáltuk az új Belachan Squid, és Black Panther bojlikat, melyeket a Pozsár horgásztó halai is kedvelnek!

Bővebben...

CFB csalik próbája a Don Carp Laken

Szia Csabi! 5 napot töltöttünk el a Don Carp Lake Vip 2-es állásán. Ezen a túrán főleg a CFB Krill bojlira esett a választásunk, ami a halak szerint jó döntés volt. A rengeteg 9-14 kilós hal mellett, sikerült elcsípnünk két 15 kg felettit is (pontosabban 15,6 és 17 kg), aminek nagyon örültünk.

Bővebben...

5 éjszaka Nagykállón

Szia Csabi! Írtam akkor egy rövid beszámolót ahogy megbeszéltük. Még egyszer köszönöm a szuper csalikat. Utolsó pillanatban úgy alakult hogy el tudunk menni a Nagykállói horgásztóra egy jó kis túrára 5 éjszakára. Így gyorsan kellett szerezni megfelelő csalit. Tamás barátom javaslatára CFB mellett döntöttem. Zitától meg is kaptam Csabi számát és már hívtam is.

Bővebben...

Bányatavi erőgépek

Kedves Csaba! 4 napot töltöttem Palej Tibor barátom társaságában egy Győrhöz közeli magán bányatavon. A nem túl nagy halsűrűségű ám annál kapitálisabb halakkal rendelkező tóból az értékelhető halaimat küldöm most neked megköszönve a csodacsalikat.

Bővebben...

48 óra alatt 2 egyéni rekord hal

Sziasztok! Egy nagyon emlékezetes és hihetetlen 48 órás pecán vagyok túl, amit a barátaimmal tölthettem. Sok szép halat sikerült fognunk. Emlékezetes marad mert kétszer is sikerült egyéni rekordot fogni. A hab a tortán hogy  a nagyobbik spanyol mintás tükröst a mellettem pecázò haveromnak előtte nap ugyancsak sikerült megfognia.

Bővebben...

Őszülő Ferhérvárcsurgó

Szeptember 23.-án, szerdán délben érkeztünk meg az őszülő környezetű Fehérvárcsurgói-víztározóra, ahol továbbra is alacsony vízállás fogadott minket. Ugyan az árvízvédelmi munkálatok befejeződtek, de csapadékhullás hiányában nincs komolyabb víz utánpótlás, ami növelni tudná a szintet.

Bővebben...

Élményhorgászat a Szénás Carp tavon

Vasárnap este érkeztünk meg Bence fiammal a Nagyszénáson található Szénás Carp-ra. Aznap felállítottuk a tábort, de csak egy botot húztam be sötétedés után. Az etetőhajóval a nád közelében 3 méteres vízbe egy 14 mm-es Red Dream pop up-ot tettem le kukoricás etetéssel amurra.

Bővebben...

72 óra a Szigetes tavon

Sziasztok! 72 órát töltöttem horgászattal a Kiskorpádi szigetes tavon!  3 nap alatt sikerült 5 db halat  a szákba terelni! Halak súlya: 8,72 kg , 16,75 kg , 14,74 kg, 16,54 kg, 15,45 kg volt!

Bővebben...

Tesztcsalik újra bizonyítanak

Szia Csabi! Vasárnap óta vagyok Merenyén! Az általam kedvelt csalik mellé csatoltam a Belachan squid és Black panther bojlikat! Sok szép halat fogtam 9-12 kg között de a darabosak kerültek eddig!

Bővebben...

Balatoni túrám Keszthelyen

Először is köszönöm a támogatást és a kiváló csalikat. 2020.07.14-23. között a  Balatonon próbáltam szerencsét azon belül is Keszthelyen. Erre a túrára mindenképpen nagy csalikkal készültem ez alatt azt értem hogy 24-30mm. A választott ízek pedig a Cream dream,és a CCP volt, etetésnek pedig ezt a két bojlit használtam kiegészítve halibut pelletel és kukoricával.

Bővebben...

1 év után ismét Zalacsányban

Egy év után  ismét vissza tértem Zalacsányba! Ezúttal új társsal és CFB bojlikkal! Az első nap az elmúlt évekhez hasonlóan  teljesen csendben telt! A várakozásaimnak megfelelően a fényváltásnál megérkezett az első kapás majd az első hal is!

Bővebben...

Öt napos Merenye szépségei

Öt napos merenyei horgász túrán sikerült pár szépséget elcsípni a Deep Sea World és Red Army bojlikkal. A túrán szinte végig déli szél fújt ami nem kedvezett a kapások számának. Külön öröm, hogy sikerült egy gyönyörű 20,6 kg-os amurt fogni.

Bővebben...

Tesztelős örömhorgászat

Sziasztok! Volt szerencsém kipróbálni két Cfb újdonságot, a Black Panhter és a Belachan Squid bojlit a Király ponty horgásztavon. A vártnál is jobban sikerült ez a túra,hiszen nagyon sok szép halat sikerült lencsevégre kapni.  Mindkét botomon 20 mm-es bojlival csaliztam duplán , és csak halibut pellettel egészítettem ki az etetést.

Bővebben...

Gyékényes augusztus elején

Augusztus 1-9. között Gyékényesen töltöttem a szabadságomat, természetesen pecával, teszteltem a 2021-ben megjelenő új golyókat. 3 csalival horgásztam a héten, az újak: Black Panther, Belachan Squid, és a már sokat bizonyított Pink Panther. Két bóját helyeztem el két púpon, az egyik 13 méterről jött fel 9 méterre, a másik 12 méterről 7,4-re.

Bővebben...

Próbáljátok ki ti is a Black Panthert!

Sziasztok! Kecskés Attila barátom éppen lecsúszott a 20 kg feletti fogásról de ez a tükrös egy a sok szép fogása közül az új Black Panther "fekete párduc" bojlival.

Bővebben...

Merenyei kánaán

Sziasztok! Júliusi horgászatunk ezúttal Merenyére vezetett. Nagy meleg fogadott bennünket a tó partján. Csalinak ezúttal a Pink panther, Robin red és Hot bird triót vittünk magunkkal. Gyors kipakolás és bójázás után a botok már a helyükön voltak.

Bővebben...

Teszthorgászat a Csepel-szigeten

Sziasztok! 2020. Július 31.-én érkeztünk Lukács Károly csapat társammal egy 48 órás horgászatra a Csepel Sziget Holdfény bányatóra! Erre a túrára kétféle teszt bojlit hoztunk magunkal 20-24 mm méretben és ugyanezeket a bojlikat használtuk etetésnek is, tigrismogyoró és pellet kíséretében!

Bővebben...

9 napos túra a Király Ponty tavon

Szia Csabi! 07.24.-én egy 9 napos horgászatra érkeztem a Király Ponty horgásztóra Németh Rajmund barátommal. Megérkezéskor napos idő fogadott amit estére eső váltott egészen másnap 13 óráig ami meg is mozgatta a halakat az első éjjel sikerült is fognom pár halat 10-13 kg-ig.

Bővebben...

Kiskorpad koiország

Vége lett a 4 napos pecánknak Kiskorpadon. Bár az idő rögtön az első napon már nem kímélt minket, útlezárások, vízátfolyások akadályoztak, de nagy nehezen oda értünk a tóhoz. Pakolás, becipekedés után nem sokkal fogtunk egy 11.9 kg-os potyeszt.

Bővebben...

Franciaországi 2 napos kaland

Sziasztok! Szeretném megosztani veletek az idei év első peca élményeit, ami sajnos májusig váratott magára. 13 hónap kihagyás után nagy izgalmakkal tervezgettük első rövidke 48 órás horgászatunkat Krisztián barátommal.

Bővebben...

Király Ponty tavi 20+

Szia Csabi! Először is köszönöm a támogatást. Hatalmas az öröm egy szem 20 mm-es belachan squid volt a csali etetésnek 20 mm halibut és 20 mm-es belachan squid.

Bővebben...

60 óra a Battyán Carp Laken

Szia Csabi! 60 órás pecára érkeztem a Battyán Carp Lake tóra hétfőn reggel 7 órakor. Több fajta bojlit vittem magammal mert még nem horgásztam a tavon! Full fruit,pink panter,glm,black jack. Első 12 óra tesztelésekkel telt de magasan verte a mezőnyt a pink panther 16-os golyó 14- és pop up-al kikönnyítve és dipbe mártva!

Bővebben...

11 nap a Beton-tavon

Szia Csabi! Sikerült az elmúlt 3 hétben kimenni a hatvani bányába összesen 11 napot. Ez 3 etapból állt. Elvittem magammal  a tesztelésből maradt pink golyót. 3 halat köszönhetek neki.

Bővebben...

Két front között Nagyrédén

Sziasztok! Július 13-17-ig 72 órát ismét a nagyrédei horgásztavon töltöttem, azon belül is a 15-ös álláson. Erre a túrára elkísért tesóm, és az ő barátnője, aki most ismerkedett a behúzós módszerrel. Aki ismeri a tavat annak nem kell bemutatnom ezt a helyet.

Bővebben...

Belachan Squid 24 mm teszt a Kis-Balatonon

Az újdonság ereje! Peti próbálja a jövő évi újdonságot a CFB Belachan Squid 24 mm bojlit. TESZT ELEK... helyszín Kis Balaton!

Bővebben...

72 óra a Széki tavon

Sziasztok! A rövid nyár eleji szabadságot kihasználva 72 órára indultunk az egyesületi vizünkre a Széki tóra. Végre nem kell kapkodni, pár napot itt töltünk párommal, így egy nyugodt kipakolás és tábor felállítása adta meg az alaphangot a pecára. A helyválasztás a csónakkikötő mellé esett!

Bővebben...

Carp & Carp Lake

5 napot töltöttem egyik kedvenc Magyarországi bányavizemen - Hejőkeresztúron a Carp & Carp lake-en. Lassan indult a peca, első kapásra 16 órát kellett várni, A pontynak elképesztő súlya lett 28.20kg. A következő 48 órában még 2db 16kg+-t sikerült fogni.

Bővebben...

Black Panther bojli teszt Fehérvárcsurgón

Az augusztus 20.-ai hosszú hétvégén a fehérvárcsurgói-víztározóra látogattunk el az 5/b állásra, ahol igazi nyári, kánikulai időben volt részünk. Mind emellett elég zsúfolt volt a vízpart, így fel volt adva a lecke a teszt fázisban lévő BLACK PANTHER bojlinak.

Bővebben...

Kis-Balaton 2.0 Keszthely

Szia Csabi! A júniusi sikeres kis-balatoni túrámon felbuzdulva, júliusban egy hetet terveztem a vízparton tölteni, az előzőleg is sikeres helyszínen. Csalinak CFB Green Herbs golyót készítettem be 24-mm-es kiszerelésben. Az érkezés után nem sokkal a golyók már vízben várták az éhes bajszosokat.

Bővebben...

Látóképi teszt

Sziasztok! Pénteken elindultunk a látóképi túránkra. A teszt bojlik ott lapultak a kocsiba és már alig várták, hogy a vízbe kerüljenek. A teszt bojlik mellett még az idei nagy kedvencemet, a Robin Red bojlit vittem magammal. Erre a túrára is Ambrus Ricsi barátom tartott velem, és a napijegy váltás után el is foglaltuk a helyünket.

Bővebben...

Új csalik - Teszteljük együtt

Sziasztok! 2021-ben megjelenő csalik közül 2 bojli család a tesztelés utolsó fázisába került. Első csali egy Belachan Squid - Rák Tintahal- alapú bojli. Másik pedig a nagy sikerű Pink Panther alapjaira épült BLACK PANTHER bojli!

Bővebben...

Ezerjó tó - Augusztus

Az augusztusi hónap első csütörtökén hidegfront után, felmelegedő időben érkeztünk meg Mór település nyugalmi oázisába, az ezerjó tóra. A tavon kedvencemmé vállt, 7-es állásra húztam be felszereléseimmel teli rakott kézi kocsimat. Az út közben már a vízfelszínt lestem a fahídról, melyről tökéletes rálátás tárult a meghorgászandó területre.

Bővebben...

Nyaralás Gyékényesen

Évek óta erre a kristálytiszta vizű bányatóra járunk nyaralni a családdal. Itt a család apraja-nagyja megtalálja a számára megfelelő szórakozást. Most az enyémről szeretnék pár bekezdésben mesélni nektek. 2020.07.12 11.00 körül érkeztünk meg a lefoglalt szállásunkra. Először is a szokásos kipakolás, apartman elfoglalása következett, majd elugrottam a közeli benzinkútra engedélyt váltani.

Bővebben...

Tavaszi 20 feletti Háromfáról

Sziasztok! Ezt a gyönyörű 20 feletti tövest még májusban sikerült fognom a Háromfai Zöld Pokolból. 7 napos túránk utolsó estéjén érkezett a tökleveles határáról. Korábban a hely adott néhány 15 feletti bajszost is, de ez a szépség tette fel az "I" - re azt a bizonyos pontot.

Bővebben...

Kányák Vára

Már kisgyerek korom óta horgászok a Kis-Balaton lakhelyem felé eső legközelebbi részein. Viszont van egy sziget, nevezetesen Kányavár, ahol nagyon ritkán fordultam csak meg, akkor is leginkább csak a csukák miatt.

Bővebben...

Gergő júniusi túrája

Szia Csabi! Júniusra a Kis-Balatonra terveztem egy három éjszakás horgásztúrát, hogy sikerüljön pár híres, illetve hírhedt nyurga pontyot a szákba terelnem. A horgászatom információ gyűjtés és nem kevés markerezés előzte meg.

Bővebben...

Harsányi 20+ fogások

Sziasztok! Erik Zoli barátom június elején Harsányban horgászott és gyönyörű 20+ pontyokat fogott. Szeretném megosztani veletek a fogásokat képek formájában.

Bővebben...

Bridge's Lake Olaszország

Sziasztok! Hát hol is kezdjem! Sikerült összehozni egy túrát Olaszországban Vinkó Máté barátommal Bridge's Lake nevű bányatavon! Nem titkolt célom volt megfogni első 20+os  halam! Úgy    voltam  vele ha egy kapásom lesz és az 20+os elégedett leszek...sőt.

Bővebben...

Merenyei 60 órás horgászat

Egy kis képes beszámoló a merenyei random 60 órás túrámról. Ismét sikerült eljutnom erre a csodás 120 ha tározóra. A nagy meleg ellenére sikerült néhány szépséget kezemben tartani. 5 db amurt 12-18 kg-ig és 8 db pontyot 12-20.1 kg-ig.

Bővebben...

Őzetanya júliusban

Sziasztok! Véget ért az őzetanyai túránk. Nagyon nehéz peca volt, beleültünk a kánikula közepébe. Pénteken és szombaton is 33 fokot mutatott a hőmérő, ami megpecsételte a horgászatunkat! 2 bóját helyeztünk el a vízben egyet 100-110 méterre a másikat pedig 70 méterre!

Bővebben...

Újra Pozsáron

Sziasztok! Újra Pozsáron voltunk 4 és fél napot töltöttünk el a vízparton. Küldök pár szebb képet,csak a gyümölcsös CFB-t húzták a halak ezen idő alatt. Összesen fogtunk 349.7 kg-t, 34 db hal, az átlag súly 10.28 kg volt.

Bővebben...

Egy rövid éjszaka Merenyén

Késő délután,egy röpke gondolat és pakolás után egy rövid éjszakai sima dobálós rapid pecát terveztem Merenyére. Éreztem valamiért jó lesz. Gyors csalizás, dobás és várakozás.

Bővebben...

Újra a Kis-Balaton partján

Két hónap kihagyás után, egyenesen a Kis-Balaton felé vettem az irányt. Egy négy napos horgászatra készültem, ennek megfelelően állítottam össze a felszerelésem is. A cél csupán egy pihentető peca volt a hosszú szünet után és néhány vadvízi ponty becserkészése.

Bővebben...

Ecsédi 30+

Szakács Attila vásárlónk gyönyörű ecsédi tükröse 33 kg-val mérlegelt. Csali CFB RED ARMY bojli volt, gratulálok Attila !!

Bővebben...

Családi élménypeca a Carplove horgászparkban

Sziasztok! 2020. Július 5.-én érkeztünk egy másik kis családdal a három napos horgászatra a Carplove horgászparkba, ahol már közel négy éve nem jártunk! Erre a horgászatra Green Herbs, CCP, Full Fruit és Bird Food bojlikkal érkeztem!

Bővebben...

Mátravíz horgásztó

Márk Mihályi 24 órát töltött nálunk. Igazi eseménydús horgászaton van túl. 10 db halat sikerült fognia, melynek az összsúlya meghaladta a 120 kilogrammot. Az átlagsúly tehát 12 kilogramm volt. Emellett volt 7  darab halvesztése is.

Bővebben...

Nemesnádudvari rekord tokhal

Sziasztok! Nemesnádudvari horgászaton sikerült megdöntenem az egyéni rekordomat 33,35 kg, de sikerült horogra csalni egy 27,75 kg-os tokot is. A csali C.C.P. 24mm. Köszönjük Csabi a kiváló bojlikat!

Bővebben...

Első kapás,első hal 18+

Sziasztok! Mostanában az első kapás első hal eléggé bejön 18.20kg volt az első fényképre jelentkező, utána 13 kg+ és 8 kg-os ponty jelentkezett. A nagy melegre való tekintettel több kép nem készült.

Bővebben...

Gyékényes júliusban

Életem első gyékényesi túráját július 7-14 között sikerült megvalósítani. A gyékényesi Öreg ponty horgászházban tölthettem családom társaságában egy hetet és közben a Kotró tó pontyait próbáltam néhány fotó erejéig kezemben tartani.

Bővebben...

Gyönyörű 28+ tőponty

Kovács Péter barátunk gyönyörű 28.15 kg-os tövest fogott a Lökösházi kavicsbánya tavon június közepén, Peti a CFB CORN+ bojlival horgászott és etetett 20 mm és 24 mm méretben magvakkal kiegészítve.

Bővebben...

Edina és Ádám Ausztriai túrája

Reggel korán útnak indultunk a lakóhelyünktől 80 km-re fekvő kis ausztriai tóhoz.  Kezdetben feeder botokkal vettük célba a pontyokat.  Csalitüskén Red army Feeder-method bojlit kínáltam fel,másik botra halibut pellet került.

Bővebben...

Első tapasztalatok a Pink Panther bojlival

Nem is tudom hol kezdjem. Igazából elsőnek próbáltam úgymond egy tégelynyi Pink Panther 20 mm oldódó bojlit. 48 órás túrámon a Mókus tavon. Igazából csak próbának vettem a leginkább a magok miatt néztem fel a CFB oldalára (tigrismogyoró).

Bővebben...

21+ fogás a Green Herbs bojlival

Bogár Krisztián barátunk gyönyörű 21.5 kg tömegű pocakos tövest fogott az RSD-n Green Herbs bojlival. Gratulálok Krisztián!

Bővebben...

Visszatérés a Szénás Carp horgászatóra

Sikerült szűk 48 órát horgásznom egyik kedvenc bányatavamon. A változékony időjárás ami az elmúlt hetet jellemezte egyáltalán nem volt jó hatással a halak kapókedvére. A tóra érkezve  eléggé elkeserítő fogásokról számoltak be a horgászok.

Bővebben...

Új egyéni rekordom ez a brutális tokhal

Május közepén érkeztünk a barátaimmal a tokaji Kovács tóra. Első éjszaka sikerült ezt a gyönyörű tokhalat akasztanom, amiről természetesen kiderült hogy egyéni rekordom. Csalinak egy korábban vásárolt Red berry 10 mm-es csalizó süllyedő bojlit használtam.

Bővebben...

Amikor a halak győznek

Sziasztok! 2020. Június elején egy legénybúcsúval összekötött túrán vettünk részt barátaimmal és csapat társaimmal, Mocsán a Király ponty horgásztavon! Első nap nyárias idő fogadott minket 1008-as légnyomással! Körülbelül dél felé mind a 10 bot be volt élesítve különböző csalikkal!

Bővebben...

Köszönöm Duna!

Egy újabb feledhetetlen pecán vagyunk túl Ricsi barátommal a Dunán!Közeledett a hétvége folyamatosan néztük az előrejelzéseket ami azt mutatta nem lesz egyszerű az éjszaka. Ami nekünk nem kedvez az bizony a halak kapókedvén annál inkább! Erős viharos északnyugati szél és záport jósoltak!

Bővebben...

20+ fogás egy verseny alkalmával

Molnár László régi vásárlónk Palotáson fogta versenyen ezt a szép  20.7 kg tömegű tövest. Csali évek óta CFB Red Army bojli volt. Gratulálok srácok!

Bővebben...

Boldogasszony tó júliusban

Sziasztok! Szokásos nyári 4 napos túránkat július közepén ejtettük meg egyik kedvenc tavunkon a csepregi Boldogasszony tavon. 18-as állásra esett a választás mert nagy területet lehet horgászni és a szép nagy fűzfáktól szinte egész nap árnyék van. Hétfőn 12 óra körül végeztünk a szokásos kipakolás etetés rituáléval és ezt követően 1 órán belül már el is húzta a csalinkat egy szép 11+ tükrös.

Bővebben...

48 óra a Farkincás-tavon

Szia Csabi! 48 órát töltöttünk el a Farkincás - tavon. Csali pink panther és full fruit bojli volt. A horgászat jól kezdődött nekem kb. 15 perc után jött egy 17 kg tükrös pink panther 20 mm- es bojlira.

Bővebben...

Biatorbágyi Arizona Carp Lake

Szia Csabi! Nemrég ért véget a közel 112 órás túránk a Biatorbágyi Arizona Carp Lak-en. A sikeres csali CFB Red Dream dupla 24mm bojli, és Red Dream 24mm + 20mm halibut pellet volt!

Bővebben...

Harsány június első hetében

Sziasztok! Egy hetes túránk a harsányi tavon véget ért. Sikerült ismét szép halakat egy fotó erejéig kezünkben tartani. Több mint 60 db pontyot fogtunk a változékony idő ellenére, illetve az elhúzódó ívás is befolyásolta a kapókedvüket a halaknak.

Bővebben...

Nagyréti horgásztó első horgászat CFB termékekkel

Sziasztok!Ebben az évben kezdtünk el először horgászni a termékeitekkel, leszűkítve a bojlitokkal. 48 órát töltöttünk el a Békéscsabai Nagyréti horgásztavon, több mint 3 mázsa halat sikerült fogni.

Bővebben...

Gyönyörű 20+ fogások Gyékényesről

Sziasztok! Szeretném megosztani veletek gyönyörű 20+os fogásaimat képek formájában. Ezek voltak első gyékényesi túrám eredményei melyekre nagyon büszke vagyok.

Bővebben...

Móri túra termetes halakkal

Sziasztok! Május végi Móri peca túra méretesebb halai! Háromféle bojlival pecáztam, FULL FRUIT, FULL LIVER, DSW 30-as méretben. Etetés: íz azonos 24mm-es bojli, chilis tigris mogyoró, halibut pellet.

Bővebben...

Bokod '20 barátommal

Sziasztok! Ahogy ígértem összegezném a hosszú hétvégét. Malkovics Gabi barátommal már régóta fontolgattunk egy jó kis Bokodi túrát, azonban valamiért mindig lekerült a listáról...mostanáig!

Bővebben...

Gyönyörű fogások Gyékényesről

Kápolna László barátunk Gyékényesen horgászott. A túra során fogott brutális 20+os halakat, de voltak köztük amik  8-16 kg súlyúak voltak. Csalinak monsterfish, pink panther, green herbs, banana boy, birdfood extra bojlikat használt.

Bővebben...

Móri horgászatunk júniusban

Június második hetének vége felé elérkezett több napos móri horgászatunk. Csütörtök délután lendületesen húztam be teli pakolt kézi kocsimat a tímári ág első állására. Kétféle csalival készültem erre a pecámra.

Bővebben...

A Beton tó, 48 óra

Első 48 órás Hatvani horgászatomat igen sikeresnek mondhatom. Sosem jártam még ezen a vízen! 48 óra alatt 15 kapást tudtam elérni melyből 12 sikeresen végződött. Kétszer a kagyló egyszer a hal győzött!

Bővebben...

Nyárnyitó horgászat

Nincs igazi nyár, de a halak már nagyjából túl vannak az íváson.Front front hátán de a felmelegedő víz meghozta a halak kapókedvét. A horgászat legszebb hala 16.50kg-os egyedi spanyol mintás tükörponty.

Bővebben...

Május vége Merenyén

Sziasztok! 2020.05.23.-2020.05.30. között horgásztunk a merenyei  horgász tavon. A túra alatt nagyon sok halat sikerült fognunk, de abból zömében kisebb 5-10 kg közötti példányokat. Azért akadt néha szebb példány is 15-23 kg közötti amur és ponty, ami a horogra akadt.

Bővebben...

Hidegfrontban 20+

Sziasztok! Másfél napos horgászatomon folyamatosan északi szél uralkodott. Csalinak Red Army bojlit vittem magammal 24-es méretben. A túra végére 4 db dévért és kettő ponty kapásból ezt a szép 20,6 kg-os tükrös sikerült szákba vezetni.

Bővebben...

Ecsédi túra barátommal

Szombaton 1 hetes horgászatra érkeztünk Endre barátommal. A szívélyes fogadtatás után a 9-es helyre vettük az irányt. Az időjárás szeszélyes volt, eső, viharos erejű szél és napsütés váltogatta egymást.

Bővebben...

Rövid gyékényesi horgászat

Sziasztok! Egy rövid 48 órás gyékényesi pecán vettem részt egy barátom társaságában. A helyszín László Kápolna barátom kertje végében volt. Aki ismer tudja, hogy nem vagyok a nagy etetések híve, de most kipróbáltam egy szokásomtól eltérő, nagyobb etetéses taktikát.

Bővebben...

Pünkösdi horgászat a Székely-Őzetanya tavon

Sziasztok! 70 órát töltöttünk el a Nyíregyházától 18 km-re fekvő Székely-Őzetanya horgásztavon, azon belül is a 24-es horgászhelyen amely a szigeten helyezkedik el. 3 bóját helyeztünk el, 2 db-ot 70 méterre tettünk le, 1 bóját pedig 100 méteren raktunk le. Etetésre csípős friss főtt magvak, csípős tigrismogyoró és 13 mm-es halibut pellet került, 10-15 szem bojlival kiegészítve.

Bővebben...

Gyönyörű 30+ fogások

Sziasztok! Egy magyarországi horgásztavon is lehet részetek ilyen gyönyörű 30+os halakban! Horgásztársunk Balázs Jenő fogásait szeretnénk megosztani veletek képek formájában.

Bővebben...

Májusi túra Nagykállón

Az idei első 5 napos horgásztúránkat a nagykállói bojlis tavon töltöttük május elején két sógorommal Kovács Rolanddal és Nádassy Ferenccel! A túrára a CFB Hot Bird,illetve a Corn+Hot Peach bojlijaival készültünk. Próbálgattuk még a Green Sea és a Green Herbs golyókat is,de nagyobb hangsúlyt fektettünk az édes barack és fűszer ízvilágra.

Bővebben...

Király Ponty tavi szép fogások

Szia Csabi! Először is köszönöm a támogatást és a kiváló csalikat. Ezen a hétvégén a Király ponty horgásztóra látogattam el egy hétvégi horgászatra,így május második felében. Megérkezésünkkor szép napos idő fogadott ami a horgászat végéig változatlan maradt.

Bővebben...

Kis csalival új rekord

Kis csali, nagy hal, CFB  Sunshine Ananászos bojlival. 22.70 kg pontyrekordom , amit egy intenzív vízből sikerült  fognom. A tó halai hatalmas nyomás alatt vannak, nagyon óvatosak, válogatósak.

Bővebben...

Második túrám a recski tavon

Második Recski túrám teljesen más volt mint a két héttel azelőtti. Eleve, hogy a tározó másik végében a gátnál horgásztam kettő helyett négy méteresen vízben és legalább másfél kilométerrel lejjebb. Az előző túra két favorit csalija a Pink Panther és a Robin Red most 36 órán keresztül érintetlen maradt!

Bővebben...

5 napos túra a Kis-Balatonon

Április végén sikerült lejutnom a Kis-Balatonra egy 5 napos horgászatra! Helyet ebben az időszakban nem könnyű találni de Tomonicska Péter barátom már lent horgászott pár napja, ezúton is köszönöm neki a helyfoglalást!

Bővebben...

Éjszakai meglepetés

Május 16-án egy random éjszakai pecát ejtettem meg. Nagyon jól működött a Natur Sour és a Tigernut bojli vegyesen kombinálva. Összesen 3 halat sikerült fognom.

Bővebben...

Első élmények CFB csalikkal

Sziasztok! Szeretném még frissen elküldeni a horgászatom élményeit! Hadd mutassam meg nektek első CFB csalikkal történő 72 órás pecám szebbjeit. A helyszín a Paksi Atomerőmű Horgásztavak volt.

Bővebben...

Túra ívás közben

Elég nyögvenyelős pecán vagyunk túl, érkezéskor 20.6 C fokos volt a víz a halradar szerint és az összes hal ívásba kezdett kárászok és pontyok vegyesen karnyújtásnyira. A 2 nap múlva betörő hidegfront kicsit megmozgatta a halakat de a nagyok elkerültek és minden pontykapásért meg kellett dolgozni.

Bővebben...

Baráti horgászat a Szászpa tavon

Sziasztok! Ismételten el látogattunk kedvenc horgász tavunkra a  Szászpa horgásztóra. Barátommal Sipos Krisztiánnal! "Sajnos" sikerült a ponty ivásba beleülni és még az időjárás sem fogadott minket kegyeibe. Hideg, szeles kettős front nehezítette horgászatunkat. Mégis e változékony időjárásban is sikerült egy nagyon pörgős pecát össze hozni.

Bővebben...

48 óra a Carpe Diem Lake-n

Párommal kicsit kevesebb mint 48 órát töltöttünk el a Péri Carpe Diem Lake-n! Ez idő alatt közel 100 kg halat fogtunk összesen. Nem volt egyszerű mert törpeharcsás a víz , az első nap rá kellett hogy jöjjünk hogy főtt bojlik amik nálunk vannak nem fognak működni ,mert a törpeharcsa szétdarálta pár óra alatt.. Full Fish bojlival szerettem volna leginkább horgászni de nem igazán sikerült.

Bővebben...

Élményhorgászat a Széki tavon

Remek pecát sikerült zárnom az egyesületi vizemen. Csalik amik igazán jól működtek: 24mm Red Army, dupla 20mm és 24mm Red Dream, 24 mm Pink Panther. Nagyon sok halat sikerült fogom, de a szelektálás nem mindig ment, pedig sokszor 2-3 cm-re el volt engedve a csali a horogtól.

Bővebben...

Dunai óriás

Sziasztok! 24 órás rövid horgászatra mentem egy Duna holtágra. Csalinak a nálam már megszokott Full Fruit volt és mivel amurra is szerettem volna horgászni így a Green Herbs került a másik botomra. Éjszaka a Full fruit elfüstölt és egy nem mindennapi hallal találkozhattam a maga 20.80 kg-jával!

Bővebben...

5 napos nádudvari horgászat

Szia Csabi! Véget ért 5 napos nádudvari horgászatunk Nyírő Sanyi barátommal. A lent töltött idő alatt sikerült sok szép halat fognunk ebből a gyönyörű vízből. Csalik közül a Natur balaton, Red army, Green herbs, River golyókat vittük magunkkal 20-24mm-es méretben.

Bővebben...

Pünkösd szlovák szomszédunk VIP taván

A pünkösdi hosszú hétvégén északi határunkon túl lévő Dolnobarsky tórendszer VIP tavára szólt két napos foglalásunk, aminek a megvalósulása a fennálló helyzet miatt egészen az utolsó hétig kérdéses volt, amikor nagy szerencsénkre azt az enyhítést vezették be a magyar-szlovák határon, hogy karanténkötelezettség nélkül 48 órát lehet eltölteni a szomszédos nemzetben.

Bővebben...

Molnár István Krisztián, Bonnyapusztai horgászat

Sziasztok! A hétvégét ismét víz mellett töltöttük. Pénteken kora reggel érkeztünk, mint az megszokott gyors kipakolás, csalizás és mehet is a peca. Nagy reményekkel álltunk neki a pecának, de mikor rá néztünk az órára már késő délután volt, addig míg nekünk eredménytelenül, de édesapámnak sikerült két szép pontyot fogni napközben.

Bővebben...

Tavaszi gyors horgászat

Éled a természet és melegszik a víz, misem bizonyítja jobban hogy már az amurok is aktívak. Csináltam egy etetést kisvízben ahol hamarabb melegszik a víz és kiegészítésként Hot Hemp szépen behúzta az amurokat melyből 4db-ot sikerült fogni 9 - 12kg átlaggal.

Bővebben...

Merenyei óriások

Sziasztok! Az évadnyitó pecámat a családommal a Merenyei tározón kezdtem meg, a tó első harmadában a melyebb vízen (2,5 m) ahova természetesen Horváth Csabától kapott mixekből, saját elképzelés alapján készítettem 3-féle golyót.

Bővebben...

Alerán-tavi horgászat Keszthelyen

A mostani horgászatom során, az Alerán-tóra esett a választás, ahol reggeltől estig tartó feederezés volt tervben. Az érkezés után egy magokból és kukorica csírából álló alapozó etetést alakítottam ki a túlpart két méteres sávjában. Etetőanyagnak CFB Sunshine és Full Fruit method mix kombinációt kevertem.

Bővebben...

Makkai Béla és Nagy Károly 30 kg feletti fogása Harsányról

Szép napot mindenkinek! A Harsányi horgásztavon sikerült akasztanom ezt az óriást, erős ellen szélben, 3,9 m-es heavy feederrel és természetesen CFB Robin Red-el etetve, az ajándékba kapott Pink Panther-el sikerült horogra csalni.

Bővebben...

72 órás túra a Don Carp Laken

Kedden reggel 72 órás túrára érkeztem a Bicskei Don Carp lake-re nagyon szép napos időjárás volt mind a 3 nap.A bójázást követően behúztam a szereléket,mely dupla 24 mm-s Drakula friss bojli volt. Tettem fel mellé PVA zsákocskában őrölt bojlit,ez a csali volt elhelyezve a balos botomon, a jobbos botra Red Army golyók kerültek dupla 24 mm-es méretben,úgy szintén PVA zsákocska őrölt bojlit tartalmazott.

Bővebben...

Változatlanul a Duna

Ismét egy fergeteges horgászatot tudhatunk a hátunk mögött Ricsi horgászbarátommal. A helyszín változatlan a Duna. Sikerült horogvégre csalnunk pár darab szebb példányt! Egy 15,50 kg bajszos barátot egy 12 kg-os kis ducit,és közel 20 kg-os amurt 19,40 kg-ot nyomott a mérlegelésnél.

Bővebben...

Eredményes horgászat a Kis-Balatonon

Az idei évben, a szokásos hosszabb tavaszi horgászat kicsit más volt mint előző években. A Balaton partja helyett, a Kis-Balaton pontyait vettük célba. Húsvét után egy héttel jött el a horgászat ideje. Korábbiakban a Zalavári út déli oldalára terveztük a horgászatot, de a vízpartra érkezve szembesültünk a rengeteg horgásszal, emiatt csak az északi oldalra tudtunk lepakolni.

Bővebben...

A csodálatos Balaton kora tavasszal

Idén két túrán vettem részt, kétszer 10 napot töltöttem a vízparton. Tavaly hasonló időszakban horgásztam, és nagyon nagy volt a különbség a két tavasz között. A 2019-es évben a két hét alatt minden nap volt kapásom, átlag 3-4 db, de  egy nap volt 8 db és a legtöbb 15 db. 16 ponty volt 15 kg körül vagy felette, a legnagyobb 22,8 kg volt. Összesen 89 halat sikerült megszákolni.

Bővebben...

Tavasz a Kis-Balatonon

Petivel már nem először vágunk bele közös túrába, akár a Balatonon vagy éppen jelen esetben a Kis-Balatonon. Az idei peca eléggé rendhagyó módon sikeredett. Már hetekkel előtte figyeltem a vizet, hogy merre mozognak a halak.

Bővebben...

Húsvét utáni lehűlés

A Húsvét utáni kis lehűlés arra késztetett, hogy kiüljek 2 napra. Csalinak Pink Panther-t és Red Cell-t használtam. Már az első éjszaka jelentkeztek a kapások, szerencsére napközben is volt aktivitás.

Bővebben...

Húsvéti horgászat az Alaszka Carp Laken

Sziasztok! A húsvéti ünnepeket az Alaszka Carp Lake-n töltöttük, ahol egy fantasztikus négy napot voltunk. A szokásostól eltérő módon most bojlival horgásztunk a Ghost Pop up-ok helyett. Etetésre magvakat és pelletet használtunk, ezeket spomb-al juttattuk be, mivel én mindig is a dobós peca híve voltam.

Bővebben...

Kis-Balaton ismét

Pár nap pihenő után ismét vízparton vagyok, ami pedig történt sose felejtem el. Érkezésem után 40 perccel elfüstölt a 24-es Cream Dream-mel csalizott botom. Éreztem hogy jó hal lesz, de nem gondoltam, hogy ekkora.

Bővebben...

Május eleje a Don Carp Laken

Berregi Attila csapattársunk a hétvégén az ívás előtt álló pontyokból, és az étvágyuknál lévő amurokból fogott ki számos, testes egyedet KRILL bojlinkkal a Don Carp Lake-ből, melyről itt olvashattok.

Bővebben...

6 napos horgásztúra Balatongyörökön

Egy barátom meghívására 6 napot töltöttünk el a Balaton nyugati medencéjében található Balatongyörökön. Az intenzíven melegedő víz miatt a pontyok nagy része már átvonult a déli sekélyebb vízbe,ezért nagy kihívást jelentett elcsípni az éppen vonuló halakat.

Bővebben...

Tavasz kezdés Fehérvárcsurgón

A tavasz második hónapjának vége felé volt esedékes horgásztúránk a megihlető, festői panorámába burkolózó fehérvárcsurgói-víztározón. A csurgói oldal, 5/b állására szólt foglalásunk, ahol az évek alatt már számtalan kapitális fogásnak örvendhettünk. A tározó kimagasló, változatos halállománnyal rendelkezik, így a vízparton gyakorlatilag minden horgászmódszer megjelenik.

Bővebben...

Juhos György gyönyörű fogása

Kellemes langyos keleti szellő, és egy ütemes határozott húzós kapás. Az első 15 perc a halé, ő irányít, majd szépen elindult a part felé. Többszöri vissza menetel és 35-40 percnyi fárasztás után került a szákba.

Bővebben...

Pontyok a Dunáról

Horgász barátommal 3 napos előetetést követően 4. Nap ráültünk a kiszemelt  helyre abban bízva, hogy horogvégre tudunk csalni pár darab bajszos barátot egy kép erejéig! Minden várakozásunkat felül múlta ez az igazi vad víz!

Bővebben...

Orosi-tavi horgászat feleségemmel

Sziasztok! Március 28-án sikerült megejteni az év első horgászatát Nyíregyháza melletti Orosi-tavon feleségemmel. Nyitás előtt valamennyivel érkeztünk, gyors adminisztráció és kipakolás ellenére se sikerült a tervezett helyre ülnünk.

Bővebben...

Háromfa 6 napos horgásztúra barátokkal

Sziasztok! Háromfán a 6 napos horgászat második napján is sikeresnek érezhetjük magunkat, ugyanis sikerült 3 szép 13, 15,4 és 18 kg-os halakat szákba terelni. Csalinak a Deep Sea Word 1 szem 24 mm-es másik szereléken a Full Fruit 20 mm-es bojli Sunshine 16 mm-es pop uppal kikönnyített csali vált be.

Bővebben...

Tölgyes-tavi nehéz horgászat

Sziasztok! Szombaton a jó időnek köszönhetően kilátogattam a kedvenc tavamra a hácsi Tölgyes horgásztóra. Kipakolás közben felfigyeltem arra, hogy semmilyen halmozgást nem láttam a tavon. Már itt sejtettem, hogy valószínű egy "nehéz" peca vár rám. Az egyik botommal a szemközti part közelében alakítottam egy etetést, míg a másikkal kereső pecát folytattam.

Bővebben...

Kiskunhalas Tóth-tavi method horgászat

Sziasztok! Szombaton sikerült kijutnom egy kicsit kiszellőztetni a fejem. A kiskunhalasi Tóth horgasztóra esett a döntés. Etető anyagnak a krill és Black Jack etetőanyagot kevertem 3/1 arányban,valamint a Squid mikropelletet áztattam le.

Bővebben...

Február Hantos tó

Február 9-10-11-én a hantosi horgásztavon próbáltuk ki a CFB tigrismogyorós és hot chocolate bojlikat, etetésnek csilis főtt kender, tigrismogyoró, kukorica, halibut pellet és darált bojli keverékét használtuk. A változatos idő, illetve a hideg ellenére sikerült a halakat horogra csalni.

Bővebben...

Próba a széki tavon

Sziasztok! A jelenlegi helyzetben az ember meggondolja hová menjen ki horgászni. A szabályozás nem tiltja, hogy mi fanatikusok hódoljunk hobbinknak, de tegyük ezt a lehető legnagyobb odafigyeléssel. Így tettem én is a mai napon, kaját, innivalót otthonról vittem. Nem álltam meg sehol, nem beszélgettem senkivel.

Bővebben...

Extrém idő Green Herbs

Süvít az északi szél, vízszintesen szállnak a hópelyhek és a kapásjelző szép ütemesen elkezd dalolni. Amikor először meglátom a halat és érzem a whisky ízét a számban, akkor már nem számít hogy milyen az idő.

Bővebben...

További cikkek...

 1. Széki tó szezonkezdés
 2. 2019 évi versenyeredményeim
 3. Zalaszentmihály egy héten kétszer
 4. Methoddal az ébredező kárászok nyomában
 5. Hantosi tó tavasz
 6. Szászpa Hanczik-Kalmár
 7. Tavaszból a télbe
 8. Tiszafüredi Boró horgásztó
 9. Melegfront gyönyörű halakkal
 10. Zalaszentmihály barátommal
 11. Szezonkezdés Újperinten
 12. 3 órás mozgalmas peca
 13. Békás-tó egy szeles napon
 14. Knitli Sándor szezonkezdése
 15. Az öreg bánya titkai
 16. Tavasz kezdés a móri tavon
 17. Palej Tibor túrája a Marcal tavon
 18. Első horgászat 2020 Zalaszentmihály
 19. Februári peca
 20. Rövid peca Dombóváron
 21. Február végén Mocsán
 22. Februári nyár - Abért tavi kánaán
 23. Hácsi évadnyitó
 24. Idei első peca Moby Dick tó
 25. Pölöske Detti és Dávid
 26. Szezonnyitó method horgászat
 27. 48 óra kedvenc bányatavamon
 28. 2019 évi értékelő
 29. Decemberi vége halakban gazdagon
 30. Decemberi örömhorgászat
 31. Bernhard Macher gyönyörű halai
 32. Képek '19-ből CFB csalikkal
 33. Tavalyból idénre Gyékényesen
 34. Új ízekkel a Széki tavon
 35. Karácsonyi ajándék Kőszegen
 36. Karácsonyi Pontyhorgászat A Balatonon
 37. 48 órás túra a Nemesnádudvari tőzeges tavakon
 38. Ősz,Kis-Balaton
 39. Balaton – 2019 Október
 40. Kápolna László barátunk ismét Gyékényesen horgászott
 41. November végi túra Merenyén
 42. Sükösdi Viktória Tavak páros feeder verseny
 43. Októberi utolsó 3 napos pecánk Hantoson
 44. 72 óra az Ezerjó tavon Móron
 45. Győző Csaba horgásztársunk horgászata Orosházán
 46. 30 órás peca Detti és Dávid
 47. Csoma László túrái
 48. Egy rövid,de sikeres túra Merenyén
 49. Boros Zsolt és Klemencz Gergő versenybeszámolója a Battyán Carp Lake-ről
 50. Bálint Péter versenybeszámolója a DCL-en!
 51. Első túra a Robin Red bojlival
 52. Mindenszenteki rekord
 53. Tomonicska Péter eredményei a Kis-Balatonon
 54. Berregi Attila csapattagunk első tapasztalata Banana Boy bojlival
 55. Király Ponty tavi óriások
 56. Ölbői örömpeca
 57. I. Pecacenter Baráti Bojlis Találkozó Mocsán
 58. 12 órás method peca Háziréten
 59. Egy hét kedvenc bányavizemen
 60. Berregi Attila csapattársunk ősz indító horgásztúrája Fehérvárcsurgón(2.rész)
 61. Kápolna László, Fekete leves
 62. Magyar Bertold a Sáskán folytatta
 63. Berregi Attila csapattársunk újból sikerrel járt a Pink Panther bojlival (1.rész)
 64. 48 órás túra Don Carp Lake
 65. Őszi Túra a Cfb-vel Angliában
 66. Gyönyörű 20+ pontyok október elején
 67. Kimerítő 72 óra Biatorbágyon a CFB termékeivel
 68. VII. NBBH CFB-Vásárhely Team
 69. Újperinti horgászat level 3.
 70. Szarvasbőgés idején az Őrségben
 71. Tisza-tavi és tiszai horgászatom
 72. Családi hosszú hétvége
 73. Hétvége Gyenesdiáson
 74. Van remény
 75. Angliai Horgászatom a CFB-vel. (2.rész)
 76. Angliai Horgászatom a CFB-vel. (1.rész)
 77. 4 napos túra a Nagykállói horgásztavon
 78. Az év első horgászata a Koi-2 horgásztavon
 79. Az év első amurjai
 80. Gyors peca Rinyaszentkirályon
 81. A frontok gyűrűjében
 82. Hazai pályán a CFB termékeivel
 83. Sikeres hétvége a Tigernut bojlival
 84. A tavasz első hírnökei
 85. A Szászpa horgásztavon
 86. Szezonkezdő horgászat a Boldgoi-tavon
 87. 2019-es szezonkezdésem
 88. Február közepén Adácson
 89. Jól sikerült szezonkezdet
 90. Gyors esti pecák
 91. Párkányi feeder verseny
 92. Folyóvizi Pontyok a Duna és Bodrog folyóból
 93. RED CELL method mix
 94. NATUR SOUR METHOD MIX+NATUR SOUR FEEDER LIQUID
 95. 2018 év végi versenyek
 96. Fagyban-szélben óriásokkal
 97. Rapid peca az ünnepek forgatagában
 98. CFB Krill method mix
 99. CFB Hot Chocolate method mix
 100. Az őszt lezáró horgászatom
 101. A tó hálójában
 102. A fagyos november ajándékai
 103. Halak támadása
 104. Rapid peca a Széki tavon
 105. Álmaim a Dunából…
 106. Első angliai Magyar Horgász Marathon
 107. Aktív délutáni órák az októberi hosszú hétvégén. (2.rész)
 108. Aktív délutáni órák az októberi hosszú hétvégén. (1.rész)
 109. Az októberi nyárban
 110. Váltakozó időjárás
 111. Októberi horgászat Gyékényesen
 112. Véget ért a VII. Baráti bojlis verseny
 113. A Duna CFB-vel
 114. Pontyshow 2018
 115. Vétkezni, mint feeder horgász
 116. Családi horgásztúra az Ezerjó tavon
 117. Bonnyai horgásztavi feederezés
 118. Szeptember végi új egyéni ponty rekorddöntés a király ponty tavon
 119. Évszak váltásban a Battyán Carp Lake-n
 120. A bicskei színes paletta
 121. Célkeresztben a nagyok!
 122. Csodás nappali peca az indián nyárban
 123. Beindult az igazi dévér szezon a Dunán
 124. Találkozás Zeusszal
 125. 36 órás nyárzáró peca a Szászpa tavon
 126. Eredményes nappali horgászat az elmúlást jelentő évszak kezdetén.
 127. Harmadik túrám Mocsán
 128. Első találkozásom Háromfával
 129. Fergeteges nyár búcsúztató horgászat Fehérvárcsurgón. (2.rész)
 130. Fergeteges nyár búcsúztató horgászat Fehérvárcsurgón. (1.rész)
 131. Nyár végi uszonyosok a móri tóból
 132. Egy hét Palicson
 133. 72 óra a Széki tavon
 134. Rapid peca Kislókon
 135. Mészégető Máté küldte: Merenyi túra
 136. Szenzációs horgászat Fehérvárcsurgón a tomboló kánikulában
 137. Napozós horgászat
 138. Pontyok a hőség előtt
 139. MEGJELENT A CORN+ bojli
 140. Három éve a CFB kötelékében /emlékek 2017-ből/
 141. Gyékényesi túrám
 142. Egy hét a Big Carp Lake-en
 143. Egy hét egy dél-dunántúli víztározón
 144. Sáfrány János - 23,7 Kg
 145. Kápolna László barátunk 27 Kg-os tövese
 146. Rapid esti feeder pecák 3.
 147. Rapid esti feeder pecák 2
 148. Rapid esti feeder pecák 1.
 149. Akció a Strandi - tavon
 150. 48 óra a Fenyves tavon
 151. Szezonkezdés a Velencei-tavon
 152. Hosszú hétvége a Szavannán
 153. Versenykörülmények között
 154. Húsvéti horgászat
 155. Horvátoknál versenyeztünk
 156. Pontyíváskor az Ezerjó horgásztavon
 157. A bányató, ahogy én látom
 158. Igazi tavasz, igazi tavaszi időjárás
 159. Tavaszi bojlizás a magyar tengeren
 160. 4 nap a Nemesnádudvari tőzegesen
 161. 23 Kg feletti tükrös a Balatonból
 162. NATUR SOUR METHOD MIX+250ml NATUR SOUR FEEDER LIQUID
 163. Áprilisi horgászat oldódó CFB Krill bojlival
 164. ROBOG A SZEZON - ÁPRILISI HORGÁSZ HÍREK
 165. Tavasz indító peca
 166. Két napos tavaszi túra
 167. 72 óra egy ismeretlen vizen
 168. Bíztató kezdet a Kotrón
 169. Évkezdés a Bontovai tavon
 170. Szezonnyitó horgászat a Széki-tavon
 171. Februárban az Iktuson
 172. Szezonkezdő Balatoni horgászat
 173. Betain
 174. Olvadás utáni első horgászat
 175. Amino Liver Powder
 176. Spirulina Alga
 177. Amino Fish Powder
 178. Marokkói pontyok nyomában
 179. Popup otthon
 180. Találkozás Bellával
 181. Tórekordok
 182. „Színes pontyok nyomában fehér bojlival”
 183. Csípős januári peca
 184. 2018-as évkezdés a CFB-vel 2. rész
 185. Első "Randi" a Full Fish-el!
 186. Jól sikerült évnyitó horgászat
 187. Először CFB csalikkal a Széki-tavon
 188. Őszi horgászat Gyékényesen
 189. 2018-as évkezdés a CFB-vel - 1. rész
 190. Harcsák tava
 191. Januári ajándék
 192. Két napos évzáró peca Bontován
 193. A rejtélyes mélység
 194. Egy hétvége Zamárdiban
 195. A becsülethal
 196. Novemberi horgászat Háromfán
 197. A nagy amur
 198. Minden jó, ha a vége jó!
 199. 15-ös átlag a Carp Dream Lake-en
 200. Túl a legmerészebb álmokon

Vonalban